Presedintele AJF Bacau, Cristi Sava si presedintele Sport Clubului, Cristi Ciocoiu au participat la primele cursuri de management in fotbal organizate de FRF si LPF si sustinute de Uefa. Saptamâna viitoare, Sava se va intâlni la Kamen cu vice-presedintele Federatiei Germane de Fotbal

Ai carte, ai parte. Maxima opereaza si in fotbal. Drept dovada, FRF si LPF au realizat, la inceputul saptamânii, o premiera in România: organizarea unor cursuri de management in fotbal sustinute de UEFA. Luni si marti, au urcat la catedra de la “Casa Fotbalului” formatorii primei sesiuni Football Management Scheme.

Printre acestia, profesorul Mikkel Draebye, de la SDA Bocconi School of Management si Jeroen Slop, managerul financiar al lui Ajax Amsterdam. Invitat de onoare: presedintele Federatiei Olandeze, Michael van Praag. In rândul cursantilor s-au regasit reprezentantii cluburilor de prima liga, de la Valeriu Argaseala (Steaua) la Bogdan Mara (ASA), dar si doi bacauani: presedintele AJF, Cristi Sava si presedintele Sport Clubului, Cristi Ciocoiu.

PUBLICITATE

“Aceste cursuri confirma si intaresc ceea ce multi dintre noi gândesc la nivel de strategie, chiar daca nu intotdeauna vrem sa si aplicam. OK, nu tine doar de noi, in conditiile in care e nevoie de foarte multi bani si de infrastructura, dar este clar ca aceasta este calea de urmat. Fie si cu pasi mai mici la inceput, dar facuti in directia potrivita”, a declarat Cristi Ciocoiu.

“Fara o strategie atent elaborata si bine aplicata, fotbalul nu se poate dezvolta. Organizarea acestor cursuri reprezinta un important pas inainte pentru fotbalul românesc, chiar daca, pentru moment, nu toate aceste lucruri isi gasesc aplicabilitatea la noi”, a declarat Cristi Sava. La primul modul (din totalul de cinci), cursantii au fost impartiti in echipe de câte sase, elaborând strategii focusate pe diferite domenii.

“Grupul nostru s-a orientat catre copii si juniori. De la organizarea unei Academii, trecând prin dezvoltarea infrastructurii si relatia cu mass-media si pâna la promovarea juniorilor catre echipe profesioniste”, a precizat Sava, care se pregateste pentru un alt eveniment de prim-plan. Astfel, saptamâna viitoare, in perioada 16-19 noiembrie, presedintele AJF Bacau se va afla la Kamen, in Germania, pentru o intâlnire cu conducerea Federatiei Regionale Westfallia, din care face parte si vice-presedintele Federatiei Germane de Fotbal (DFB), Hermann Korfmacher si cu oficialii Academiei Europene de Sport.

Subiectul discutiilor? Incheierea unui parteneriat intre aceste doua institutii si AJF Bacau. “Imi propun, printre altele, realizarea unor tabere in România si Germania pentru micutii fotbalisti ai judetului Bacau, cursuri de perfectionare pentru antrenorii nostri, dar si implementarea proiectului DFB Mobile la noi in judet”, a declarat Cristi Sava, care va fi prezent si la amicalul Germania-Olanda, de la Hanovra.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Federatii in Europa care impun in campionatele lor interne de la aia mai mici pana la seriile maxime anumite idei si conceptii de joc astfel incat jucatorii cresc cu un bagaj si o baza de idei care poate ajuta la cresterea echipelor nationale. Spre exemplu Belgia, Olanda; Germania;Franta, Italia, etc.
    In Romania e foarte scazuta natalitatea si sanatatea copiilor este pusa in pericol de alimentatia gresita iar pediatrii care la prima raceala ii indoapa de antibiotice sunt doar una din probleme.
    Bravo Cristi & Cristi ca faceti primii pasi.

LĂSAȚI UN MESAJ