15 iulie 2024
SportFotbal: ACS FC Bacău, în primele 16 academii din România!

Fotbal: ACS FC Bacău, în primele 16 academii din România!

FRF a dat publicității clasificarea academiilor de copii și juniori, proiect ce a reunit 124 de cluburi din țarp. Gruparea fondată în urmă cu zece ani de Cristian Ciocoiu a totalizat 80,3 puncte, devansând nume precum FC Argeș, Petrolul, FCU Craiova 1948, Dinamo 1948 sau CS Dinamo București. Punctajul realizat de „alb-roșii” le permite acestora sa evolueze cu toate grupele în Campionatul de Elită, iar echipa Under 18 să joace în cea mai importantă competiție de profil, Liga de Tineret, a cărei câștigătoare va reprezenta România în Champions Youth League

Super-reușită pentru fotbalul băcăuan! Una dublată de o premieră: ACS FC Bacău  figurează pe un loc fruntaș în clasificarea academiilor de copii și juniori, ediția 2024, care a reunit 124 de cluburi participante în competițiile de juniori ale Federației Române de Fotbal. În ierarhia dată luni publicității de FRF, FC Bacău se situează pe locul 16, cu un total de 80,3 puncte și devansează nume grele ale fotbalului românesc, de la Politehnica Timișoara la Campionii FC Argeș, de la Petrolul la FCU Craiova 1948, de la Dinamo 1948 la CS Dinamo București, de la Hermannstadt la Oțelul Galați. Primele cinci poziții sunt ocupate de Farul Constanța (92,53 puncte), Csikszereda Miercurea Ciuc (87,66p.), Universitatea Cluj (86,48p.), FCSB (85,66.) și Sepsi Sfântu Gheorghe (85,14.), în timp ce în coada acestei clasificări le găsim pe… CSM Bacău (locul 123, cu 20,08p.) și LPS Bacău (locul 124, cu 16,99p.).De notat și faptul că alte două cluburi din județul Bacău, Viitorul Curița și CS Aerostar se regăsesc pe locurile 79 și 80, cu 36,58, respectiv 36,49 puncte. Punctajul mare realizat de FC Bacău permite „alb-roșilor” să facă un salt semnificativ spre… viitor. Concret, în sezonul 2024-2025, FC Bacău va participa cu toate grupele în Campionatul Elitelor. Mai mult, echipa Under 18 a clubului băcăuan va lua startul în cea mai prestigioasă și importantă competiție de profil, Liga de Tineret, a cărei câștigătoare va reprezenta România în Champions Youtyh League. Iată că la zece ani de la înființare, gruparea fondată de Cristian Ciocoiu atinge o bornă notabilă.

Reușita a fost posibilă datorită investițiilor în infrastructură, a staff-ului de antrenori licențiați, a promovării jucătorilor la echipele naționale și la echipa de seniori a clubului, plus rezultatele înregistrate la nivel național. Iar FC Bacău nu intenționează să se oprească aici. Concret, anul viitor, „alb-roșii” vizează intrarea în Top 10, pentru ca ulterior să se încerce apropierea și- de ce nu?- atacarea podiumului.

Iar toate investițiile făcute în propria Academie vor da cu siguranță roade și la nivel de seniori. Stagiunea trecută, divizionara C condusă de Costel Enache a fost revelația play-off-ului din Seria 1, reușind calificarea în semifinala barajului de promovare, pe care a pierdut-o doar la penalty-uri în fața super-favoritei Metalul Buzău. În campionatul de Liga a III-a ce va demara în august, FC Bacău va încerca, în mod cert, o nouă ridicare de ștachetă, astfel încât perspectiva fotbalului băcăuan să devină, și la seniori, una roză. Până la urmă, rozul se obține combinând albul cu roșul, nu-i așa?

 spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri