Ca urmare a unui parteneriat intre FRF si Primarie, Bacaul ar putea avea in 2017 un teren sintetic la dimensiuni standard

Bacaul fotbalistic se afla in plin post-cretacic. Echipe, proiecte si bani, foarte multi bani publici; toate au disparut, inmormântate, probabil, in cimitirul numit impropriu stadionul “Municipal”. Greu de spus cum va arata viitorul fotbalistic al orasului. Si când va da, din nou, iarba pe “Municipal”. Pâna atunci, Bacaul ar putea avea, in sfârsit, un teren sintetic la dimensiuni standard.

Totul, in baza unui parteneriat public- privat care ar urma sa fie incheiat intre Federatia Româna de Fotbal si Primaria Bacau. “Zilele urmatoare voi purta o discutie cu primarul Cosmin Necula pe marginea acestui proiect. Sunt convins ca proiectul are sanse mari de reusita, mai ales ca in ultimii zece ani nu s-a facut nicio investitie in infrastructura fotbalistica a orasului”, a declarat presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Bacau, Cristi Sava.

PUBLICITATE

Primaria va trebui sa puna la dispozitie terenul pe care se va realiza sinteticul, in timp ce FRF va veni cu suprafata de joc ale carei coisturi de 200.000 euro vor fi suportate de UEFA, prin programul Hat-trick. “Sinteticul” din Bacau se inscrie pe o lista de 20 de terenuri de acest gen pe care Federatia intentioneaza sa le implementeze in tara. Singura conditie pusa de FRF este ca acest teren sintetic sa fie dat in administrare AJF-ului pe o durata de minimum 10 ani.

“Oricum, terenul va fi pus de AJF la dispozitia echipelor de copii si juniori, dar si la dispozitia seniorilor. Astfel, pe timpul sezonului rece, o echipa de seniori nu va mai trebui sa se deplaseze la Piatra Neamt, Iasi sau chiar la Sfântu-Gheorghe, asa cum s-a intâmplat in ultimele ierni, pentru a putea juca un meci de pregatire in conditii decente”, a declarat Cristi Sava, care a identificat si cele doua locatii care ar putea gazdui “sinteticul”: “Ori va fi amplasat pe terenul mare de la baza Letea, ori pe terenul 1 de la baza «Lucretiu Avram»”.

Daca tratativele vor decurge conform graficului, contractul dintre FRF si Primarie va fi semnat pâna la finalul lui 2016, urmând ca terenul sintetic sa fie realizat pâna la sfârsitul primaverii lui 2017.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Nu cred o iotă din cele afirmate de Cristi Sava (ajf) în privința realizării unor proiecte legate de fotbalul băcăuan. Știți de ce nu cred ?
    1. Pentru faptul că Sava -Găină Cristian este un pervers.
    2. Proiectele lui și acțiunile lui erau legate, cu mare atașament, de Romică Stavarache. Vorbea de Romică ”cu gura” plină și radia de bucurie. Romică face, Romică drege, numai ptr binele băcăuanilor. Dacă încercam să-l contrazic, așaaa ușor !, lua foc și se înegrea la față.
    Nu am să uit cum făcea el campanie împotriva lui Răzvan Burleanu înainte de alegerile la FRF.
    PS. Nu sunt fan Burleanu dar atitudinea lui Sava a deranjat pe f mulți din Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ