Pe rolul Tribunalului Bacău a fost trimis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurorii DIICOT Bacău cu inculpatul, cercetat pentru infracțiunile de violarea secretului corespondentei, acces ilegal la un sistem informatic si alterarea integrității datelor informatice.

În urmă cu trei ani, o băcăuancă a făcut plângere penală împotriva fostului soț reclamând că acesta i-a accesat fără drept contul deținut pe Facebook, iar ulterior a distribuit o parte din corespondența sa către alte persoane. “Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că între persoana vătămată și inculpat au existat disensiuni pe fondul divorțului intervenit între aceștia.

În aceste împrejurări, cu ocazia unei vizite la locuința persoanei vătămate cu scopul de a-și vedea fiica, inculpatul a accesat de pe calculatorul persoanei vătămate, fără acordul acesteia, contul de pe rețeaua de socializare Facebook, profitând de faptul că persoana vătămată nu își schimbase parolele pe care inculpatul le cunoștea din timpul căsătoriei”, arată procurorii.

Bărbatul a observat conversații purtate de fosta soție în privat, legate de o relație pe care aceasta o avea cu un bărbat. Iar după ce s-a întors acasă, inculpatul a accesat din nou conturile de pe Facebook și Yahoo ale fostei soții și a distribuit conținutul corespondenței din care rezulta că femeia are o relație, către fratele și mama acesteia, dar și către soția amantului ei, cel din urmă aflându-se într-o relație extraconjugală.

“Inculpatul a accesat cele două conturi de pe telefonul său și cu aceeași ocazie a restricționat accesul persoanei vătămate la conturile de Yahoo și Facebook prin schimbarea parolelor”, mai spun anchetatorii.

Instanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurori cu inculpatul și a dispus renunțarea la aplicarea pedepsei. Bărbatul a scăpat doar cu un avertisment. Deși fosta soție a declarat că nu are pretenții, instanța a lăsat nesoluționată acțiunea civilă. Sentința poate fi contestată.


PUBLICITATE