Tribunalul Bacau l-a condamnat pe fostul sef interimar al Politiei Buhusi, Mihai T., cercetat pentru trafic de influenta, la 3 ani închisoare cu suspendare, dar sentinta nu este definitiva.

Politistul a fost trimis in judecata in luna mai, fiind acuzat ca ar fi solicitat si primit de la o persoana, care l-a si denuntat ulterior la DNA, bunuri si servicii (sapte usi din lemn, în valoare de 7.000 de lei, reparatii la un utilaj, transportul unei cantitati de rumegus, evaluate la 2.300 de lei).

În schimbul acestor servicii, inculpatul ar fi promis ca intervine pe lânga un executor judecatoresc pentru reesalonarea unui credit bancar de 27.800 euro al denuntatorului, pentru care se incepuse procedura de executare silita a unui imobil.

PUBLICITATE

In cele din urma, apartamentul denuntatorului a fost scos la vânzare si acesta s-a vazut nevoit sa-i faca politistului plângere penala.

Comisarul de politie a fost acuzat de trafic de influenta, serviciile pretinse si primite fiind evaluate de anchetatori la 9.300 de lei.

Comisarul de politie a negat savârsirea acestor infractiuni si a sustinut ca a platit pentru reparatiile la utilaj si pentru celelalte servicii legate de transportul rumegusului.

De asemenea, Mihai T. a spus ca usile au fost comandate si platite de tatal sau. Instanta a dispus, insa, confiscarea de la inculpat a sumei de 9.550 lei si l-a obligat in plus la plata cheltuielilor judiciare in cuantum de 1.500 lei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ