Schimbări importante vor avea loc în perioada imediat următoare în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), acolo unde coaliția de guvernare pregătește câteva nume pentru a putea obține o majoritate confortabilă.

CNA funcționează în prezent cu șapte membri, iar numărul total de membri este de 11, entitate condusă în prezent de Monica Gubernat, a cărei întreagă carieră politică a fost legată de Partidul Social Democrat, după cum precizează surse din presa națională.

Printre cei propuși pentru noile funcții de membri în CNA se află și numele lui Ionel Palăr, fost parlamentar în perioada 2004-2020 și fost șef al filialei băcăuane a PNL. În legislatura trecută, liberalul a fost membru al Comisiei de Administrație și amenajarea teritoriului.

„A fost o propunere a Biroului Politic Național al PNL care mă onorează. Este o continuare a activității pe care am început-o la comisia UNESCO. E un domeniu serios și important unde voi face tot ce ține de deontologia profesională pentru a-mi îndeplini sarcinile”, a declarat Ionel Palăr pentru Deșteptarea.

Urmează audierile în comisiile de cultură și votul în plen, dar deocamdată nu s-au anunțat datele când vor avea loc acestea. Postul de membru CNA este la rang de secretar de stat, iar un mandat în acest post este valabil 6 ani.PUBLICITATE