Mihai Octavian Balan, fost preot capelan in cadrul Penitenciarului Bacau, isi cauta loc de munca. El si-a dat demisia din aceasta functie dupa ce a fost prins ca introducea ilegal obiecte interzise in Penitenciarul Bacau si le vindea detinutilor, devenind astfel inculpat intr-un dosar in care este cercetat pentru luare de mita.

In aceeasi cauza mai este cercetat agentul de penitenciare Gabriel Gârleanu si alte persoane implicate in traficul cu telefoane mobile. Fostul preot al Penitenciarului Bacau a fost prins in flagrant cu patru telefoane mobile, pe care urma sa le dea unor detinuti.

Anchetatorii aveau informatii ca in Penitenciarul Bacau sunt introduse telefoane mobile pentru detinuti, astfel ca au facut controale in celule, in capela bisericii din penitenciar, la casa preotului Balan si la locuintele unor agenti de penitenciar. Se pare ca asupra preotului au fost gasiti si 800 de lei, bani care ar fi fost primiti ca mita de la familiile celor incarcerati.

PUBLICITATE

Pentru serviciile prestate, preotul primea intre 200 si 300 de lei. Telefoanele ajungeau in posesia destinatarilor la spovedanie, in capela sau intr-o camera invecinata. In cazul in care detinutii nu puteau ajunge la preotul Balan pentru a lua telefoanele, acestea erau transmise prin câtiva agenti de penitenciar.

Dupa o perioada de arest, inculpatii au fost eliberati in baza Noului Cod de Procedura Penala, fiind cercetati in stare de libertate. La termenul din 24 iunie 2014, avocatul preotului Balan a cerut instantei de judecata modificarea masurii obligatorii de a nu parasi localitatea cu obligativitatea de a nu parasi tara. Cererea este motivata de faptul ca preotul Balan este in cautarea unui loc de munca, necesar pentru intretinerea familiei si a fiului sau, student in anul I de facultate.

El a declarat in fata completului de judecata ca si-a dat demisia din functia pe care o detinea in cadrul Penitenciarului Bacau, având grad de comisar, pentru a se angaja ca preot in alta parohie.

“Trebuie sa ma prezint la Arhiepiscopia Romanului si Bacau din municipiul Roman, unde trebuie sa vorbesc cu inaltii prelati despre posibilitatea de a sluji in alta parohie. Am un fiu student la cursuri de zi in cadrul Politehnicii din Iasi si trebuie sa ma angajez de urgenta pentru a-l putea intretine. Sunt informat cu privire la obligatiile pe care trebuie sa le respect, in cazul in care nu va fi admisa cererea mea”, a declarat inculpatul Balan.

In ceea ce-l priveste pe fostul agent de penitenciare Gabriel Gârleanu, acesta a facut deja dovada ca s-a angajat pe baza de contract de munca la o firma, solicitând la rândul sau ridicarea interdictiilor in ceea ce priveste parasirea localitatii.

“Firma la care lucrez are puncte de lucru si in alte localitati, iar noi muncim pe baza de comenzi. La termenul anterior am depus contractul de munca la dosar, tocmai pentru a face dovada ca vreau sa ma reabilitez”, a spus Gârleanu. Fata de cererile inculpatilor, instanta urmeaza sa se pronunte.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ