Laurentiu Eugen Ganea (fost consilier judetean din partea PDL), cercetat intr-un dosar complex de evaziune fiscala, spalare de bani si constituirea unui grup infractional organizat, a fost audiat in instanta si s-a declarat nevinovat.

22 de inculpati sunt cercetati in acest dosar in care prejudiciul creat statului ar depasi, potrivit procurorilor, 2,2 milioane euro. Ancheta a fost declansata in urma unei inspectii fiscale, efectuate pentru perioada decembrie 2007 – iunie 2012, când s-a constatat ca una dintre firmele controlate de Florentin Gorea (considerat liderul grupului), SC GF Brand SRL Bacau, a diminuat TVA-ul si impozitul pe profit datorat bugetului de stat prin înregistrarea în evidentele contabile a unor operatiuni fictive de vânzare catre mai multe societati.

Aceste firme fie nu au înregistrat facturile respective, fie erau inactive sau în procedura de lichidare/dizolvare, din perioadele anterioare datelor facturilor, ori nu figurau în evidenta Finantelor. Din ancheta DIICOT rezulta ca, inca din 2008, existau legaturi intre Florentin Gorea si fostul consilier Laurentiu Ganea, administrator al SC ROMGAN CONSTRUCT SRL.

“Nu recunosc niciuna din infractiuni. Sunt unic administrator al SC ROMGAN din 1990. In 2007, a venit la noi la firma dl. Gorea pe care nu-l cunosteam. Am discutat cu el despre modul de livrare a unor marfuri. Am facut apoi comanda de teava care mi-a fost livrata de inculpatul Gorea in circa o saptamâna. De atunci am inceput o colaborare mai strânsa si mi-a livrat marfurile de care aveam nevoie (motoare, tevi, ciocane etc). Intotdeauna marfurile erau insotite de avize.

In 2008, am deschis si o statie de asfalt, iar inculpatul Gorea mi-a livrat o cisterna cu bitum. Intre 2008 – 2009, au fost livrate si alte materiale care au fost inregistrate in contabilitatea firmei, iar materialele se regasesc in lucrarile pe care le-am prestat pentru autoritatile locale. Noi, la rândul nostru, am facturat aceste materiale si am platit impozite la stat.

Acuzatia ca toate aceste facturi sunt fictive nu este adevarata. Facturile sunt reale”, a declarat Laurentiu Ganea in instanta. El nu-si explica de ce doi inculpati, printre care si Gorea, au declarat ca toate facturile sunt fictive, dar banuieste ca singura justificare este ca inculpatii incearca sa acopere afacerile evazioniste ale unor firme mai mari. Fostul consilier sustine ca, de-abia in 2012, dupa un control al Garzii Financiare, a aflat câte societati avea Gorea si tot atunci a incheiat colaborarea cu el.

Alte articole