Bacauanii care vor sa demareze afaceri in pomicultura pot solicita fonduri nerambursabile prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIT). Astfel, recent, institutia a publicat versiunile consultative ale Ghidurilor Solicitantului pentru Submasura 4.1a – Investitii în exploatatii pomicole din cadrul Masurii 4 „Investitii în active fizice”.

Totodata, au fost publicate si ghiduri pentru Submasura 6.2 – Sprijin pentru înfiintarea de activitati neagricole în zone rurale si pentru Submasura 6.4 – Investitii în crearea si dezvoltarea de activitati neagricole, ambele din cadrul Masurii 6 „Dezvoltarea exploatatiilor si a întreprinderilor”.

„Finantarea nerambursabila pentru Submasura 4.1a – Investitii în exploatatii pomicole este de 50% (30% pentru fermele de peste 500.000 SO) cu majorari, fiind disponibile fonduri totale de 282.344.256 euro. Sprijinul financiar se va concentra pe dotarea cu utilaje si echipamente a exploatatiilor pomicole, înfiintarea si reconversia plantatiilor pomicole, dar si cresterea suprafetelor ocupate de pepinierele pomicole”, a precizat Andrei Seto (foto), seful AFIR Bacau.

PUBLICITATE

Submasura 6.2 beneficiaza de o finantare nerambursabila de 100 % si o alocare de 117.772.552 euro pentru întreaga perioada de programare 2014-2020. Sprijinul va fi acordat pentru diversificarea activitatilor în mediul rural catre noi activitati neagricole în cadrul gospodariilor agricole si, implicit, obtinerea de venituri alternative pentru populatia rurala si scaderea dependentei de sectorul agricol.

În ceea ce priveste Submasura 6.4 – Investitii în crearea si dezvoltarea de activitati neagricole, finantarea nerambursabila poate ajunge la 90%, suma disponibila pentru întregul PNDR 2020 fiind de 176.536.538 euro.

Sprijinul acordat prin intermediul acestei submasuri va stimula mediul de afaceri rural, contribuind la cresterea numarului de activitati non-agricole, precum si la dezvoltarea activitatilor non-agricole existente, crearea de locuri de munca, cresterea veniturilor populatiei rurale si diminuarea diferentelor/discrepantelor dintre rural si urban.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ