Doru Stănculescu pe scena Salonului de Folk și Blues ed.III Bacău 8.09.2018

Cel mai important eveniment de weekend-ul trecut s-a desfășurat în fața Palatului Administrativ acolo unde a avut loc ce-a de-a III-a ediție a Salonului de Folk și Blues. Pe scena din mijlocul străzii, o scenă fără garduri de fier și fără să fie împânzită de jandarmi ori gardieni, au evoluat peste 50 de nume importante din folk-ul și blues-ul românesc.

Atmosfera a fost una de poveste, cu un public compus din oameni cu tâmple albe, pe de-o parte, dar și de tineri care nu au ezitat să asculte cântările așezați direct pe asfalt. În ciuda faptului că cei tineri sunt reprezentanții unei generații guvernate de tehnologii înalte, aceștia au primit o frumoasă lecție de la cei trecuți prin viață, care au susținut atmosfera cântând odată cu artiștii de pe scenă.

Refrene care le-au ținut de cald în vremuri demult apuse. Ar fi incorect să-i punem pe unii artiști în umbra altora, dar trebuie subliniat că au fost momente de-a dreptul impresionante. Câteva dintre acestea fiind semnate de Pavel Stratan, Doru Stănculescu, Fără Zahăr sau Emeric Imre.

„Am revenit în Bacău după un an și ca de fiecare dată am găsit un public cald, mai ales la folk. Este un pubilc care vine să te asculte, nu să danseze. Am simțit publicul aproape ceea ce mi-a dat senzația unui concert pentru suflet. Le doresc tuturor băcăuanilor multă sănătate și fericire și să ne revedem cu drag”, a declarat imediat după concert Pavel Stratan.

„A treia ediție, care ne arată că acest festival devine tradiție, a fost una de succes. Sperăm ca acest eveniment să continue și să devină o parte din sufletul acestui oraș. Vreau să mulțumesc pentru implicare Primariei și consiliului Local Bacău, pentru că, fară sprijinul lor nu am fi putut să organizăm unul dintre cele mai prestigioase și valoroase festivaluri de folk din țară. La această manifestare au fost invitați și doi români de peste Prut, Vali Boghean și Pavel Stratan, pentru că suntem în anul Centenarului Marii Uniri, și, măcar prin muzică, să facem România și mai mare”, a declarat Talal Hamad, președintele Centrului Național pentru o Sănătate Permanentă (CENASPER), organizatorul evenimentului.

Salonul de Folk și Blues ediția a III-a a fost principalul eveniment al Zilelor Bacăului 2018.

Alte articole