Importante forte politienesti au fost mobilizate, ieri, pentru prinderea mai multor suspecti de trafic de droguri, camatarie si trafic de persoane in vederea prostitutiei. Unul dintre suspecti, care a incercat sa forteze barajul politistilor, a fost oprit cu focuri de arma.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au efectuat, ieri, 18 percheziţii în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în trafic internaţional de droguri, comercializarea ilegală de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, camătă, trafic de persoane şi ultraj.

Primul grup infracţional ar fi desfăşurat operaţiuni cu produse susceptibile de a produce efecte psihoactive, constând în procurarea din ţară sau importând din China astfel de produse, ridicarea lor de la societăţile de curierat, depozitarea, producerea, porţionarea şi ambalarea acestora, precum şi comercializarea, către diverşi consumatori tineri de pe raza municipiului Bacău, cu sume cuprinse între 100 – 200 lei doza.

PUBLICITATE

Totodată, în ceea ce priveşte cel de-al doilea grup infracţional, în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu data de 02.03.2015, inculpaţii, în cadrul aceleaşi rezoluţii infracţionale, au procurat şi distribuit către diverşi consumatori, droguri şi produse cu efecte psihoactive, cu sume cuprinse între 100 – 200 lei doza.

Din materialul probator administrat a rezultat faptul că membrii grupului infracţional se ocupau şi de activităţi ilegale de trafic de persoane, racolând mai multe tinere, pe care le exploatau prin obligarea la practicarea prostituţiei. Totodată, în perioada martie – iulie 2015, inculpaţii au desfăşurat activităţi ilegale de cămătărie, constând în predarea către diverse persoane a unor sume de bani sub formă de împrumut şi de recuperare a acestor sume şi a dobânzilor aferente.

Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, la data de 28.07.2015, pe raza municipiului Bacău, s-a procedat la prinderea în flagrant a suspecţilor C.R. şi F.C.V. după ce au ridicat un pachet de la o firmă de transport coletărie internaţională.

Cu ocazia acţiunii de prindere în flagrant suspectul C.R., în scopul de a-şi asigura scăparea, aflându-se la volanul unui autoturism, a încercat să penetreze barajul de autovehicule ale organelor de urmărire penală care îi blocau calea, lovind doua autovehiculele ale organelor de urmărire penală, motiv pentru care s-a fost folosit armamentul din dotare trăgându-se 2 focuri de armă în plan vertical.

În interiorul coletului a fost găsită cantitatea de 100, 87 grame de Alfa – PVP drog de risc şi ethylone, substanţă care face parte din clasa beta-keto amfetamine cu proprietăţi stimulente.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate aproximativ 2, 5 litri substanţe lichide, 100 grame substanţe sub formă de pulbere şi o presă, bunuri susceptibile de a fi folosite la producerea de comprimate tip ecstasy, 52 de comprimate şi fragmente vegetale, laptop-uri şi tablete, telefoane mobile, 2 râşniţe pentru mărunţit substanţe vegetale, 1 cântar electronic, suma de 3445 euro, 290 lire sterline, 150 dolari SUA şi 7553 lei.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 10 inculpaţi urmând să fie prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul de specialitate al D.O.S.-S.O.S. Bacău şi Iaşi, D.I.P.I., B.C.C.O. Galaţi, B.C.C.O. Suceava, S.C.C.O. Neamţ, Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău şi I.P.J. Bacău.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comunicat de presa DIICOT


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ