La inceputul acestei saptamâni alti copii au ajuns la spital cu simptome specifice hepatitei A. Acestia ingroasa rândurile pacientilor care s-au internat saptamâna trecuta, doua focare fiind identificate in judet: unul la Horgesti si altul la Stanisesti.

„Trei copii au fost internati saptamâna aceasta din focarul Horgesti. Totodata, s-au externat sase pacienti, iar alti opt au ramas internati, cu evolutie favorabila”, a declarat dr. Aurelia Taga, director medical la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.

Directia de Sanatate Publica a facut vaccinarea in localitatile vizate, au fost izolati pacientii si s-a facut instructajul cu privire la normele de igiena.

Copiii internati sunt izolati, sunt la regim si urmeaza vitaminoterapia, aceasta fiind cea mai usoara forma de hepatita.

Reamintim ca saptamâna trecuta au fost identificate aceste doua focare care au dus la imbolnavirea mai multor persoane, 50 de cazuri fiind confirmate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Curatenia din scoala lasa mult de dorit iar cea din multe familii nu exista. Duhoarea persista dimineata in scoala chiar si dupa ce se spala pe jos cu o zoaie negrea si intinsa. Intre schimburi nu se matura si nici nu se soala pe jos. Sapunul nu este pus la dispozitia elevilor pe perioada cat sunt in scoala iar wc_ul este mizerabil. La toate acestea se adauga si frica de sapun a multora din comuna noastra. Invit reporterii de la ziar sa faca o vizita pe neveu dupa ce va incepe scoala pentru a savura incompetenta care aduce atata suferinta…

  2. Incompetenta sta la loc de cinste in a noastra comuna. Totul este politizat, iar capusele numite in posturi manifesta o uriasa durere in dos. Nimeni nu ii verifica, nimeni nu ii ancheteaza, le merge bine, chiar. Se fura ca in codru de catre alergatorii dupa functii. Sa ii vedeti cum fug de concurs si oameni competenti. De la director la maturator de ulita, totul este politizat.
    Horgesteanul trebuie sa taca si sa inghida mizeria, sa accepte sa circule pe niste ulite pline de cratere, sa accepte sa fie inghesuit si umilit in microbuzul cu care faca naveta, sa suporte lipsa unor servicii elementare si rasul in nas a unor penali locali de prin politica si institutii, etc.

    Au fost alegerile ai nu s-a achimbat nimic: tot inghesuiti in microbuz, tot furati, tot umiliti, tot cu masinile stricate pe drum, tot cu capuse la butoane, tot cu politizare.

  3. Poate o simpla examinare vizuala a urinei sa indice prezenta hepatitei elevilor? Doctorita de la Horgesti zice ca da. Toti copiii de la scoala Sohodor au defilat azi in cadrul unui asazis control cu paharelul de urina, pe holul scolii, intr-un haos de nedescris, prin fata doctoritei. Umilitor pentru parinti si copii. Urina din pahare, dupa o examinare vizuala superficiala era aruncat in chiuveta din hol. Duhoare ca la wc_ul public. Se poate asa ceva? Mai sunt in siguranta copiii nostri?

  4. Asa ceva nu mi s_a dat sa vad pana acum. Se va stinge focarul asta de infectie la pastele cailor cu teste de astea superficiale. Cum poti tu ca doctor sa lucrezi cu materiale biologice destul de periculoase in asenenea hal, pe holul scolii, cu zeci de oameni in jurul tau? Cum poti sa arunci pisatul a zeci de elevi in chiuveta de pe holul scolii, adica acolo unde ei se spala pe maini??? De ce nu s_a realizat un control in vacanta pentru a nu_i supune pe elevi unor riscuri inutile? Ce relevanta are un test vizual a urinei aflata intr_un borcan de plastic alb cand doar testarea sangelui poate supune fara indoiala daca exista bola in organism. Ce am vazut astazi nu voi uita niciodata si mare minune ca astazi sa nu se fi raspandit virusul la si mai multi copii.

LĂSAȚI UN MESAJ