La Teatrul „Bacovia” au inceput repetitiile la doua noi spectacole. Regizorul Gheorghe Balint pune în scena „Omul care a vazut moartea”, de Victor Eftimiu. Noua productie readuce pe scena Teatrului Municipal „Bacovia”, în calitate de colaborator, pe actorul de comedie Florin Zancescu, în prezent director al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bacau, care n-a mai atins scena bacauana de mai bine de sase ani.

Florin Zancescu este absolvent al IATC Bucuresti, clasa prof. Dem Radulescu, a debutat, in 1981, pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Botosani: „Mi s-a implinit un vis, visul oricarui actor – sa joc Shakespeare. Primul meu rol a fost in «Negutatorul din Venetia»”, spune Florin Zancescu. Joaca apoi mai bine de 10 ani pe scena Teatrului „Bacovia”. Detine si functia de director al Scolii Populare de Arta Bacau, se transfera pentru un an la Teatrul „Fantasio” din Constanta, dupa care revine, in 2001, in Bacau. In acelasi an, in urma unui concurs, ocupa postul de director al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bacau, functie pe care o detine si in prezent. Concomitent, in baza legii cumulului de functii, a avut posibilitatea si sa joace pe scena bacauana, fiind distribuit in numeroase roluri, afirmându-se ca un apreciat actor de comedie. In 2009 a fost aprobata o ordonanta, celebra ordonanta a lui Boc, prin care se interzicea cumulul de functii, astfel ca Zancescu a fost nevoit sa paraseasca scena.

„Puteam sa joc in continuare, pe baza unui contract de colaborare, cu plata pe spectacol, insa conducerea de atunci, Adrian Gazdaru, Gabriel Dutu, nu au mai vrut, nu au mai dorit, sa ramân la teatru, ba ca nu sunt bani, ba mai stiu eu ce, cu toate ca mai marii din administratia locala m-au asigurat ca «maestre, da’ se poate, sigur se va rezolva». M-a chemat intr-o zi Gazdaru si mi-a propus sa joc cu 50 de lei pe spectacol. Am considerat ca-i bataie de joc, era o suma jignitoare, aveam o cota, un nume. Asa s-a incheiat, in 2009, relatia mea cu teatrul. A fost un soc, iubeam teatrul, era meseria mea De atunci n-am mai jucat teatru, n-am calcat prin teatru. In aceeasi situatie a fost si Geo Popa”, spune cu un gust amar actorul Florin Zancescu. Ultimele spectacole in care Zancescu a jucat au fost “Conu Leonida fata cu reactiunea”, alaturi de regretata Dana Olariu, si “La Bacau, intr-o mahala”, in regia lui Nae Cozmescu, spectacole scoase de pe afis. La mijlocul anului 2015, actualul manager al teatrului, Anca Sigartau, in urma unei discutii, i-a propus sa revina pe scena, invitatie materializata la inceputul acestui an.

„M-am bucurat enorm. Iti dai seama, dupa sase ani am calcat iar pe scândura teatrului. Am fost distribuit in rolul Alexandru Filimon, din «Omul care a vazut moartea», in regia prietenului meu Geo Balint. Am inceput repetitiile, am avut ceva emotii, insa experienta m-a ajutat sa le depasesc. Actoria este ca mersul pe bicicleta, nu-l uiti niciodata. Muncesc, muncesc, sunt foarte bucuros. Mi-as dori ca si alti actori, care au facut cariera pe scena noastra, sa revina in teatru”, ne-a declarat Florin Zancescu.

Premiera va avea loc pe 14 februarie.

Tot in aceasta perioada, regizorul Bogdan Ulmu lucreaza la spectacolul „Un barbat si… cam multe femei”, o adaptare dupa textul „Un barbat si mai multe femei”, de Leonid Zorin.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ