18 mai 2024
EvenimentFlorin Piersic, supus unei intervenții chirurgicale de urgență la genunchi

Florin Piersic, supus unei intervenții chirurgicale de urgență la genunchi

Actorul legendă al cinematografiei românești, Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență la genunchi, la Spitalul de Ortopedie “Foișor” din București. Operația a avut loc joi, când medicii au extras proteza de genunchi a actorului și i-au implantat temporar una nouă, într-o încercare de a-i stabiliza starea de sănătate.

Potrivit informațiilor furnizate printr-un comunicat de presă al spitalului, starea lui Florin Piersic este în prezent stabilă, însă se află în secția de terapie intensivă pentru monitorizare și îngrijiri speciale.

Operația a fost considerată necesară în contextul unei infecții grave la nivelul genunchiului, care s-a răspândit și la inimă. Inițial internat la Institutul Inimii “Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, unde i-au fost extrase sondele unui stimulator cardiac, actorul a fost ulterior transferat la București, la cererea familiei, pentru a primi îngrijiri ortopedice de specialitate.Directorul medical al Institutului “Matei Balș”, Adrian Marinescu, a subliniat că starea lui Florin Piersic nu prezintă un risc vital imediat, însă necesită o evaluare complexă și îngrijiri atente, având în vedere vârsta și bolile cronice ale actorului.

În timpul internării la Spitalul Clinic de Ortopedie “Foișor”, actorul s-a confruntat cu multiple patologii asociate, cea mai gravă fiind cea cardiacă. Echipa medicală de la Foișor a acționat prompt pentru a interveni în fața acestei situații critice.

În prezent, Florin Piersic se află sub atenta supraveghere a medicilor, iar investigațiile și tratamentele continuă în vederea stabilizării sale și facilitării unei recuperări cât mai complete. Comunitatea artistică și admiratorii actorului îi transmit cele mai sincere gânduri de însănătoșire și speră într-o recuperare rapidă și completă.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri