Câteva zeci de anagajatori din Bacau au raspuns afirmativ invitatiei de a participa la conferinta de informare privind facilitatile fiscale acordate angajatorilor care vor incadra proaspeti absolventi, desfasurata ieri in Aula Univestitatii „Vasile Alecsandri”.

Evenimentul, ca parte din proiectul „Integrarea pe piata muncii a absolventilor 2015. Facilitatile fiscale oferite de stat”, initiat de Camera de Comert si Industrie, a incheiat, astfel, seria de actiuni desfasurate de la incepul acestei saptamâni in principalele orase ale judetului: Bacau, Onesti si Moinesti. Participantii s-au aratat interesati sa afle detalii privind sustinerea financiara acordata de stat celor care angajeaza absolventi, inclusiv despre obligatiile angajatorilor, ale absolventului, valoarea sprijinului, termene si conditii de acordare a acestuia etc.

Totodata, firmele au aratat cu degetul acuzator spre birocratia de la nivelul institutiilor statului, lipsa investitiilor in economia judetului, accentuând atitudinea aroganta a hypermarketurilor din tot judetul care, desi beneficiaza de facilitati din partea statului si a administratiei locale, nu fac angajari din rândul absolventilor bacauani si, mai mult, „au omorât mica initiativa din zona comertului” etc.

PUBLICITATE

„Forta de munca pregatita din banii statului pleaca in alte tari. Blocurile o sa ramâna goale, pe strazi nu o sa mai circule masini, o sa ajunga rau Bacaul. Nu mai zic de controalele care se fac mereu la firme, de numarul mare de autorizatii care trebuie scoase, de birurile care apasa asupra noastra, toate acestea vor duce la blocarea firmelor, la faliment general”, s-au plâns oamenii de afaceri.

„Pâna la urma, o sa ajungem o simpla comuna, in care o sa-si desfaca marfa toate hypermarketurile din partea de vest a Europei”, a punctat Vasile Murgu, director resurse umane la Work Machiney World Bacau. Nu au scapat neatinse nici autoritatile judetene si locale.

„Nu sunt prezenti nici domnii de la Prefectura, nici de la Consiliul Judetean, de la Primarie, nici macar de la Inspectoratul Scolar. Nu era de interes sa auda si dânsii ofurile noastre, problematicile ridicate de firme, sa cunoasca pulsul vizavi de cei care au absolvit studii medii, nu doar superioare? Vorbim doar noi intre noi. Haideti sa-i trezim, atunci”, a incheiat Dan-Paul Malin Popa, director Inginerie Industriala si Resurse Umane la Aerostar Bacau.

Cert este ca in cele trei actiuni de informare, peste 150 de firme au putut afla informatii despre cum pot angaja absolventi, beneficiind de sprijinul statului. De altfel, o parte importanta dintre participanti vor fi prezenti si la bursa locurilor de munca ce se va organiza peste doar 10 zile, in Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Dl Mugur Vasile de la WMW fosta IMU are in parte dreptate despre hipermarket-uti dar sa se uite si in curtea sa unde niste oameni au distrus cu buna stiinta aceasta societate. Au alungat oamenii buni pt ca nu i-au apreciat, nu au stiut sa faca afaceri si au distrus societate.

LĂSAȚI UN MESAJ