S-a desemnat câstigatorul licitatiei privind restul de executat la modernizarea strazii Milcov, proiect tras pe linie moarta de aproape un an de zile, de când fostul constructor a cerut rezilierea contractului.

„S-a semnat contractul pentru finalizarea strazii Milcov. Executant este societatea comerciala Phoenix Transbac SRL, cu o valoare a contractului de 5,9 milioane lei plus TVA. Durata lucrarilor este de 2 luni de la data ordinului de începere. Imediat ce vremea ne va permite, vom incepe lucrarile. Estimam ca pâna la sfârsitul lunii mai 2016, acestea sa fie finalizate”, a anuntat primarul Romeo Stavarache. Societatea Phoenix Transbac apartine omului de afaceri Costica Rusu si face parte din grupul de firme cu acelasi nume, in care mai sunt Rombet, Elco Antrepriza si X-Cape. Phoenix Transbac a fost infiintata in 2011 si la capitolul proiecte, pe propriul site, are trecute mai multe lucrari de asfaltare in judet si de intretinere a drumurilor.

Omul de afaceri Costica Rusu (foto) este denuntator in dosarul de luare de mita in care au fost trimisi in judecata primarul Romeo Stavarache, Constantin Apostol si alti trei oameni de afaceri. De altfel, pe 1 martie Rusu ar urma sa fie audiat in instanta.

Afaceristul a sustinut in denuntul sau ca primarul ar fi primit 50 la suta din valoarea unui contract de iluminat public incheiat intre Elco – Electroconstructie si primarie, la un tarif de 38 euro/stâlp. In total, edilul ar fi primit, in 2008, prin mai multe firme apropiate, suma de 810.670 lei. Primarul Romeo Stavarache a explicat in instanta ca denuntul lui Rusu vine ca urmare „a unor neintelegeri in derularea unor investitii”.

Proiectul de modernizare a strazii ar trebuie sa se incheie la 30 iunie daca nu vrem sa pierdem si banii europeni care s-au dat deja. Din contractul de 15,8 milioane de lei, fostul constructor, asocierea IMROM SA Roman – SC HUGE Construct SRL Iasi – SC Electro Univers SRL Iasi, a executat aproape jumatate. Noua societate va trebui sa schimbe conducta de apa, sa asfalteze si sa faca trotuare si parcari.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. hai sa vedem cum fac ei in 2 luni ce altii nu au facut in 2 ani. daca s-ar lucra 3 schimburi si s-ar inchide complet strada pe durata lucrarilor, poate, poate…. ce mai conteaza de acum. numa sa o faca

  2. oameni buni ati uitat, e an electoral!in toata povestea asta pare sa fie un gram de adevar!doar asa marele stavarake sa o mai puna de un nou mandat sau cel putin asa spera el, duca-se invartindu-se!

LĂSAȚI UN MESAJ