Am spus mereu despre tarani ca, pentru mine, ei reprezinta aproape singura categorie de români pe care o plac, sunt oamenii de care imi este cel mai drag. Si afirmatia nu este bazata doar pe imaginea bunicii mele, unica dintre parintii parintilor mei pe care am mai prins-o in viata.

Nu, ci mai curând pe faptul ca ei, taranii, au fost si vor fi pururi cei care vor sustine tara neconditionat. Si s-a vazut asta tot timpul, inclusiv când Isarescu sau mai stiu eu ce oficial de la Bucuresti raporta o crestere economica a tarii ca urmare a productiilor uriase din agricultura.

Daca jumatate plus 1 dintre cei 4-500 de parlamentari ar fi inteles valoarea fara tagada a celor care muncesc pamântul, ar fi facut pe dracu-n patru sa le fie bine taranilor. Si nu sa nascoceasca tot soiul de legi care sa-i bage si mai abitir in pamânt.

PUBLICITATE

Caci asa se intâmpla in zilele actuale cu Maria sa Taranul – bogatul sarac al României – pe care, dupa ce ca nu-l ajuta mai nimeni de 25 de ani si mai bine, nici nu face vreunul cumva sa il ridice macar la nivelul european al fermierului. Il mai si batjocoreste, il umileste. Bunaoara, cam de o luna, nu-l mai lasa sa-si duca la piata cartofii din gradina sau porumbul din hambar, decât daca dovedeste ca e…taran.

Altfel, il cocoseaza cu amenzi mari cât templul lui Budha. In schimb, comerciantii, samsarii, bisnitarii, ca-s oachesi sau nu, sunt lasati sa faca legile prin piete. Cica s-a facut ordine. S-o ia naiba de ordine, daca asa inteleg astia de la Bucuresti sa reglementeze lucrurile din piete. Caci tot omul vede ca marfa la tarabe e tot scumpa, si tot mai artificiala, si mai otravita cu pesticide si alte inventii de-ale chimistilor.

C-o s-ajungem sa mâncam legume din plastilina achizitionate de la gradinite si sa mirosim aroma de capsune de pe paginile parfumate ale companiilor de cosmetice. In vreme ce pe taranul nostru il vom face paznic la padurile de eoliene din Dobrogea. Sau il vom angaja la irigatii, lânga plaja de la Burj Al Arab. Fir-ar mama ei de viata… de taran.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Proiectul umilintei taranului roman = proiectul adevarat de finantare din afara in cooperare cu cei dinauntru …pai de unde sa stie taranul cu palmele batatorite si crapate de munca sa acceseze un proiect ,sa obtina tot felul de atestate si certificate ?! Pentru asa ceva au aparut ,,consultantii ” si tot felul de ,,experti ” care au colaborat la ceea ce se vede cu ochiul liber : adus tara la sapa de lemn !!!

LĂSAȚI UN MESAJ