22 mai 2024
ActualitateFinanțare pentru Dezvoltarea Comunității: CJ Bacău susține 25 de proiecte ale ONG-urilor...

Finanțare pentru Dezvoltarea Comunității: CJ Bacău susține 25 de proiecte ale ONG-urilor băcăuane

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a anunțat aprobarea finanțării pentru 25 de proiecte depuse de organizații neguvernamentale din Bacău. Aceste proiecte vor beneficia de fonduri nerambursabile pentru activități non-profit de interes public județean, în conformitate cu prevederile Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile pentru activități nonprofit de interes public.

Valoarea totală a fondurilor acordate se ridică la impresionanta sumă de 1,2 milioane de lei, distribuite în cele trei domenii majore: cultură, social și tineret.

În cadrul domeniului cultural, 11 proiecte au fost selectate pentru finanțare. Printre beneficiari se numără Fundația Interetnică pentru Cultură și Artă “Ion Ghelu Destelnica”, Asociația Părinților din Școala Generală Nr. 10, Fundația Culturală “Georgeta și Mircea Cancicov”, Centrul Daniel, Asociația Culturală, Educațională, Umanitară “Zaharia’Art”, Asociația Culturală Armonie și Culoare, Asociația Cultural Folclorică “Datini trotușene”, Fundația Comunitară Bacău, Asociația “Căsuța Veverițelor” Bacău, Asociația “Gil Ioniță” și Asociația Sf. Anastasia Romana.În domeniul social, 9 proiecte au primit aprobarea finanțării, inclusiv proiectele propuse de către Asociația Creștină de Caritate, Misiune și Ajutor Olanda-România Betania, Asociația Lumina, Asociația Filiala Bacău a Societății Naționale de Cruce Roșie România, Asociația Surori Mănăstirea Cașin, Asociația “Treime de Arhierei” Bacău, Asociația BRONX PEOPLE, Asociația Sfântul Voievod Ștefan cel Mare-Hârja, Fundația De Sprijin Comunitar și Fundația Sfântul Ioan Bosco.

În ceea ce privește domeniul tineretului, 5 proiecte au fost selectate pentru a primi finanțare. Printre acestea se numără proiectele propuse de către Asociația Artă, sport și sănătate “Vatra satului”, Fundația de Sprijin Comunitar, Asociația Bronx People AFJ, Fundația Sfântul Ioan Bosco și Asociația Ingenious Drama.

Președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, a subliniat că acesta este al doilea an în care proiectele au fost depuse și evaluate pe o platformă electronică, asigurând astfel transparența și echitatea în procesul de alocare a fondurilor publice. El a dorit succes tuturor asociațiilor selectate în implementarea eficientă a proiectelor, subliniind că aceste inițiative vor aduce cu siguranță plus-valoare în cele trei domenii majore de interes: cultură, social și tineret.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri