Pentru al doilea an consecutiv, Șc. Gimn. „Tristan Tzara” Moinești și Șc. Gimn. „Al. I. Cuza” Bacău au disputat finala fazei județene a Olimpiadei Gimnaziale la tenis de masă. Și, tot ca în 2018, moineștenii și-au asigurat calificarea la faza zonală. Nu fară emoții însă! Asemeni anului trecut, finala județeană 2019 a fost decisă de confruntarea de la dublu mixt.

Adică acolo echipa din Moinești s-a impus cu 3-0. La simplu, „Tzara” și „Cuza” și-au împărțit victoriile. La masculin, câștig de cauză au avut băcăuanii (Cosmin Văleanu- Darius Mirăuță 3-0) în timp ce confruntarea feminină a fost adjudecată de moineșteni: Delia Seleștin- Thea Nechita 3-0.

„Pentru noi este o mândrie faptul că am ținut din nou piept unui adversar redutabil, fiind la un pas de a crea surpriza”, a declarat profesorul Șc. „Al. I. Cuza”, Costel Păduraru. Școala „Tristan Tzara” (prof. Mihaela Ciubotaru) își continuă astfel parcursul, în timp Șc. „Al. I. Cuza” (prof. Costel Paduraru și Bogdan Ghica) ocupă locul secund.

Podiumul a fost întregit de echipa Șc. Gimn. „Domința Maria” (prof. Otilia Andrian). La faza județeană găzduită și organizată de Șc. nr. 10 Bacău (prof. Sebastian Rojniță) au mai participat Șc. Gimn. „Mihai Drăgan (prof. Alina Lăcătușu), Șc. Gimn. „Emil Brumaru” Măgura (prof. Călin Miron) și Șc. Frumoasa – Balcani (prof. Cornel Găbureanu).

Alte articole