Pe cele 200 de hectare cresc…ciulini, acum

– noii proprietari – un grup de investitori din Bacau – tintesc refacerea livezii, mizând pe o investitie de peste 1,2 milioane de euro

Bacauanii isi mai amintesc, probabil, de celebrele cirese de Godovana, premiate la numeroase competitii de gen, dar si de merele care indulceau gusturile consumatorilor de fructe de peste tot. Livada, care se intindea pe o suprafata de 200 hectare, producea, in anii buni, si 12 tone de fructe la hectar.

Firma care administra plantatia de pomi dispunea si de dotari gen hala pentru pastrat fructe, depozit pentru pesticide, cantina, ateliere mecanice dotate cu strung, forja s.a., precum si doua tractoare etc. Din pacate, brandul Godovana a disparut, de aproape doua decenii, desi statul incercase sa o privatizeze, fiind chiar curtata, la un moment dat, de investitori din Anglia si din Franta, ba chiar si de peste Ocean.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ