În plina desfasurare, Festivalul International “George Enescu”, editia cu numarul 22, prezinta în Bucuresti, nume de marca ale artei interpretative, orchestre de renume, într-o beatitudine sonora spatializata pe muzica tuturor genurilor si epocilor. În cadrul festivalului, exista o sectiune intitulata Concerte în tara. Orchestra Filarmonicii bacauane se pregateste sa onoreze a doua participare de acest tip (prima a avut loc în 2013), într-un concert simfonic-eveniment ce va avea loc duminica, 20 septembrie, cu începere de la ora 18,30 la Sala “Ateneu”.

La pupitrul orchestrei se va afla un binecunoscut violoncelist si dirijor român, stabilit în Statele Unite ale Americii, Ovidiu Marinescu. Acesta s-a facut remarcat printr-o tehnica dirijorala precisa si o mare inspiratie muzicala, atribute pe care le-a etalat atât în fata orchestrelor din România cât si în SUA – cu precadere la West Chester, New Jersey si Philadelphia – în Portugalia, Elvetia, Italia si Rusia, unde face o serie de înregistrari, 7 CD-uri ca solist sau dirijor.

Violoncelist cu importante participari în concerte si recitaluri, membru al Trio-ului Casals, Ovidiu Marinescu este garantul unor memorabile întâlniri artistice. Pianistul serii de duminica va fi câstigatorul premiului III din Concursul Enescu 2014 de la Bucuresti. Nascut la Salonic în 1983, câstigator a nenumarate competitii muzicale, Vassilis Varvaresos a debutat la numai 14 ani la New York si Washington. Este aclamat pe marile scene ale lumii. Licentiat la Juilliard School, Varvaresos a compus muzica pentru 10 filme si pentru seriale de televiziune.

PUBLICITATE

Programul serii este menit sa puna în valoare calitatile celor doi protagonisti: Apokalypse de Anatol Lyadov, Concertul nr.1 pentru pian si orchestra de P.I. Ceaikovski – unde solistul va demonstra capacitatea sa extraordinara de a îmbina virtuozitatea cu muzicalitatea – si Simfonia fantastica de Hector Berlioz.

Un concert motivant pentru orchestra, prilej de elevatie pentru publicul meloman din orasul lui Bacovia.

Ozana Kalmuski Zarea

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ