E tare greu sa fii, astazi, politician in România: raspunderi, declaratii, decizii de luat, alegeri de facut, voturi pentru tovarasi (dar de unde stii care sunt cei mai potriviti tovarasi?), contracte pentru prieteni (dar cine iti va ramâne prieten si dupa DNA?), insomnii, sondaje, comitete nationale… Cu toate aceste apasatoare griji, sacrificatii natiei se lupta din rasputeri sa ramâna in scaunele in care i-a aruncat poporul, suspendati ca intr-un teleferic deasupra prapastiei, traind permanent cu groaza ca vor cadea din functii.

Ramân o vreme sus, la inaltime, unde aerul e rarefiat si de unde poporul se vede mic, mic, iar cartierul pare un musuroi de furnici. Unii parlamentari, aflati la al doilea sau al treilea mandat, au si uitat cum arata urbea prafuita in care si-au atârnat afisele electorale, convinsi ca “e mai ok” sa lucreze pentru partid decât sa lucreze pentru cetateni. Altii, in schimb, mai proaspeti si doldora de ambitii, coboara pe pamânt si isi ascut cutitele.

De ce aceasta lupta, te intrebi, mai ales ca pâna la viitoarele alegeri mai sunt douasprezece luni? Se razboiesc, la Bucuresti, Klaus Iohannis si Victor Ponta, iar in Bacau, Romeo Stavarache si Cosmin Necula. Sunt doar doua exemple. De altfel, cu Ponta se lupta si Gorghiu, si Orban, si Blaga. Fiecare dintre combatantii care au declansat lupta vrea ceva ce inamicul sau poseda.

PUBLICITATE

Iohannis “Ghinion”, aflat inca in campanie, vrea un guvern numai al sau si incearca sa i-l smulga lui Ponta “Plagiat”, dupa cum si Necula vrea, aici, in municipiul Bacau, un executiv subordonat PSD si majoritate in parlamentul local, spre disperarea lui Stavarache. Se spune ca pestele de la cap se impute.

“Capul” României nu a intrat, inca, in putrefactie dar pare afectat de meningita, o boala care il face sa delireze si sa vada doar lucrurile pe care si le doreste. Ce doresc cetatenii nu pare de interes pentru alesi. Nu noi facem agenda politicienilor, ei ne fac noua agenda, hotarând ce e mai important pentru noi si familiile noastre. Noi visam autostrazi, ei construiesc, in visul lor maret, unic, genial, portofolii. Noi visam sa traim intr-o tara stabila, de fapt, nu cerem nimic, doar sa fim lasati sa traim, ei vor sa stapâneasca o tara.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ