Guvernul a decis, ca din anul scolar viitor, sa extinda la nivel national Programul pilot „Fiecare copil in gradinita”, initiat inca din 2010 de Asociatia Ovidiu Ro si Ministerul Educatiei. Concret, se doreste ca fiecare familie cu venituri modeste sa primeasca un ajutor financiar pentru a-si inscrie copiii ( intre 3 si 6 ani) la gradinita.

Ajutorul este de 50 de lei / luna, la un venit pe membru de familie de 284 lei

Tichetele sociale sunt acordate pentru incurajarea copiilor sa urmeze invatamântul prescolar, iar cu acesti bani se pot cumpara produse alimentare, de igiena, imbracamite si / sau rechizite. Acordarea acestui ajutor insa este strict conditionata de prezenta regulata a prescolarilor la gradinita. Copiii eligibili pentru acest program sunt identificati de asistentii sociali din primarii, pe baza unui dosar social. Inscrierea in Program este permanenta, pentru a permite familiilor sa-i aduca pe cei mici la gradinita si dupa inceperea anului scolar. Mecanismul de acordare a tichetului nu ia in calcul ajutorul social, alocatia pentru copii, bursele sau subventiile agricole.

PUBLICITATE

Tichetele vor fi distribuite de primarii, conform formularului de prezente completat de educatori. Banii necesari pentru plata stimulentelor se asigura de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoare adaugata. „Este un program foarte bun, care cred ca se adreseaza in special familiilor din mediul rural. Important este ca acest program sa-si atinga scopul si sa aduca copiii la gradinita, pentru ca ulterior acestia sa urmeze si scoala”, a declarat prof. Florentina Vieru, director de scoala.

Joi, 4 februarie, de la ora 13.00, in sala de sedinte de la Directia de Agricultura Bacau, va avea loc o sedinta de instruire, organizata de Inspectoratul Scolar Judetean, tocmai pe modul in care vor fi implementate Normele de aplicare a prevederilor legale privind stimularea participarii in invatamântul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate si a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru gradinita.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Gradinitele de stat sunt la pamant. Conditii exact ca acum 30 de ani. Nimic schimbat . Respect doamnelor educatoare care reusesc in conditiile astea sa scoata ce e mai bun din copii. Isi bat joc de viitorul nostru. In aceste conditii multi copii la maturitate vor striga “Cristi” .

LĂSAȚI UN MESAJ