19 aprilie 2024
ActualitateFibra optică prinde viteză la Karpen

Fibra optică prinde viteză la Karpen

               La Colegiul NV Karpen s-a desfășurat competiția WorldSkills de jonctori Fibră Optică, faza locală. În competiție au intrat 8 liceeni, de la diverse specializări tehnice, printre care și o fată. Timp de peste 5 ore elevii au avut numeroase probe, de la realizarea unei rețele FTTH POP – cu pregătirea cablului de FO (fibră optică), fixare, joncționare până la a-și dovedi rapiditatea în a suda cât mai multe fibre optice. Pe tot parcursul concursului alți elevi de la alte clase au putut asista de la distanță să vadă cum lucrează elevii.

              La competiție au fost prezenți din partea organizatorilor, vicepreședintele Asociației de Fibră Optică România, Cornel Bărbuț din partea susținătorilor locali Ovidiu Chiorescu – fiber optic regional coordinator RCS RDS, Răzvan Șova – manager New Tech Corporation împreună cu Cătălin Bordeianu – technician fibră optică, din partea Inspectoratului Școlar inspector școlar de specialitate, Mihaela Ciuchi, din partea Univesității Vasile Alecsandri prof. Gabriel Puiu, iar din partea liceului Karpen dir Remus Cazacu si dir adj. Diana Craiu.

„Inițiativa aceasta este binevenită pentru noi toți, și pentru noi ca școală dar și pt voi ca elevi care aveți oportunitate aceasta de a învăța, de a vă specializa mai mult decât alți colegi de-ai voștri, despre ceea ce înseamnă fibră optică, joncțiunea și instalarea acesteia, astfel încât interpretați lucrul acesta ca pe un avantaj pe care ulterior îl puteți folosi, fie dacă vă hotărâți să vă continuați studiile în învâțământul superior, fie dacă vă orientați în zona aceasta a specializărilor, care au legătură cu telecomunicațiile (…)”, a declarat directorul Remus Cazacu.„Mă bucur să fiu alături de colegiul NV Karpen, un colegiu de elită, (…) care a reușit în ultimii ani să facă foarte multe pentru voi, pentrut dotare, pentru recreere, pentru tot ce înseamnă dezvoltare personală și nu numai”, a spus inspectorul de specialitate Mihaela Ciuchi, adresându-se participanților.

„Pe 21 Mai se va merge la Cluj la competiția națională, unde vor fi prezenți 10 elevi (n.r.) din toată țara, urmând ca ulterior cel mai bun să meargă la Lion în Franța în luna septembrie, la competiția internațională. (…) Cei 3 vor avea parte de o pregătire suplimentară altfel: psihologic, control emoțional, couching, lucru de echipă”, a declarat vicepreședintele AFOR, Cornel Bărbuț.

„Concursul la care am participat a fost unul foarte plăcut și ușor” – și-a exprimat la final câștigătorul locului 1, faza locală, Alexandru Unguru, care va primi și premiul în valoare de 600 lei. Locul 2 a fost ocupat de elevul Crețu Andrei iar locul 3 i-a revenit elevului Tantu Sorin.

Elevii karpenieni au fost coordonați de profesorii Virgil Popa și Paul Cucu iar întreaga logistică pe zona Bacău a fost asigurată de firmele Rds-Rcs și NTCO.

Vă reamintim anul acesta elevii de clasa a VII-a pot opta la Colegiul NV Karpen, pe zona tehnică, de următoarele specializări: la liceu – Domeniul electronica automatizări – 1 clasă de Tehnician de Telecomunicații și o clasă de Tehnician Instalații de Bord (Avion) iar la școală profesională – învățământ dual – o clasă de Electromecanic Instalații Aparatură de Bord Aeronave. Întreaga oferta educațională o găsiți pe site-ul oferta.ctcnvk.ro

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri