Fata de 13 ani, ocrotita de Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau, a fugit din unitatea de protectie.

Reprezentantii institutiei spun ca minora a fost transferata initial la Centrul Maternal pentru a primi consiliere si sprijin de la specialistii in domeniu, insa, dupa noua zile, fata a fugit.

“Comportamentul adolescentei este unul mai rebel, neacceptand nicio autoritate si neadaptandu-se la niciun program. Minora are mari carente in educatie, nefiind supravegheata de cei care s-au ocupat de cresterea ei.

PUBLICITATE

Minora avea acest obicei de a parasi unitatea de protectie inca de pe vremea cand era rezidenta in centrul de copii.

Sistemul de protectie fiind de tip deschis, aceasta a putut sa paraseasca unitatea, refuzand astfel serviciile oferite in centrul de tip maternal.

Avand in vedere ca este minora, s-au urmat toate procedurile, fiind anuntate sectiile de politie din Bacau si din comuna de domiciliu a fetei insarcinate”, a declarat Marian Vatamanescu, purtator de cuvant la DGASPC Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ