O fetita de doi ani a fost descoperita, joi, in zona unor depozite din cartierul CFR. Copilul a fost dus la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, care a anuntat Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC Bacau, la 983 – Telefonul Copilului.

Aceasta a cautat imediat un asistent maternal care sa poata prelua copilul.

“Ulterior a fost identificat tatal minorei de catre lucratorii Sectiei 1 Politie Bacau. In urma discutiilor purtate cu acesta de catre specialistii nostri a rezultat faptul ca, pe fondul unei depresii profunde, mama si-a abandonat copilul”, arata Marian Vatamanescu, purtator de cuvint al DGASPC.

PUBLICITATE

Asistentii sociali au flat ca parintii au divortat in vara trecuta, autoritatea parinteasca fiind exercitata in comun de cei doi adulti. Domiciliul copilului a fost stabilit, insa, la mama, in Focsani. «In prezenta specialistilor nostri, ai reprezentantilor Politiei si ai Spitalului Judetean de Urgenta, s-a decis ca interesul superior al copilului este preluarea acestuia de catre tata, fetita prezentând o relatie profunda de atasament fata de acesta», arata Marian Vatamanescu.

13239363_1128181317247412_6831223314244455206_n

Vineri, trei specialisti ai DGASPC Bacau si reprezentantul Primariei Letea-Veche au evaluat conditiile morale, materiale si financiare ale tatalui.

«S-a constatat ca acestea sunt corespunzatoare cresterii si dezvoltarii normale pentru copil, tatal fiind sprijinit de familia extinsa, respectiv bunicii paterni. Cu aceasta ocazie s-a aflat ca mama minorei este internata la Sectia Psihiatrie a SJU Bacau din seara trecuta, in urma unui scandal provocat de aceasta in zona Autogarii Bacau. Specialistii DGAPC Bacau vor incerca, in functie de starea de sanatate a mamei, sa-i acorde consiliere de specialitate», a dat asigurari purtatorul de cuvint al institutiei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ