Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” Bacău a organizat în parteneriat cu Căminul pentru Persoane Vârstnice Bacău o activitate închinată Zilei Veteranilor de Război care se sărbătorește pe 29 aprilie.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de activități a Căminului, acolo unde, în fața unui public consistent format din locatarii așezământului, trei veterani de război au fost felicitați și au primit diplome și distincții de onoare din partea organizatorilor.

Cei trei veterani sarbătoariți sunt Constantin Robu, Neculai Popescu și Ștefan Istrate, ultimii doi fiind locatari ai Căminului pentru Vârstnici. La acest moment a fost prezent și primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, care, în deschiderea festivității, a elogiat militarii și veteranii de război.

„Mă bucur că suntem cu toții prezenți la această sarbătoare care a devenit o tradiție. Sunt onorat să fiu în fața acestor oameni care au făcut sacrificii pentru ca noi astăzi să trăim liberi.”
Cosmin Necula

După înmânarea distincțiilor a urmat un program artistic susținut de Muzica Militară a Garnizoanei Bacău.


PUBLICITATE