Timp de doua ceasuri, amfiteatrul Colegiului National “Ferdinand I” a fost arhiplin cu ocazia Festivalului Primaverii Chinezesti, activitate care a avut loc sâmbata, 20 februarie, de la ora 13.00. Festivalul a cuprins momente artistice, dansuri si cântece chinezesti, o parada a costumelor traditionale Qipao, o piesa de teatru interpretata de elevii colegiului, o ceremonie a ceaiului si o degustare a mâncarii traditionale chinezesti Yuauxiao.

“Evenimentul de astazi a fost organizat de catre profesoara de limba chineza Cao Ruihong impreuna cu invatatoarea Maria Ojog cu ocazia sarbatoririi noului an chinezesc. Cao Ruihong preda limba chineza la noi in colegiu inca de anul trecut si organizeaza impreuna cu elevii nostri o multime de activitati iar copiii sunt foarte incântati de ele”, a declarat prof. Mirela Berza, directoarea C.N. “Ferdinand I” Bacau.

ceremonia ceaiului DSC03854

Festivalul Primaverii Chinezesti a fost o ocazie optima de a promova clasele Confucius ce vor fi infiintate anul viitor cu sprijinul Centrului Confucius din cadrul Ambasadei Chineze din Bucuresti. Este vorba despre o clasa cu plecare din punctual “zero” in invatarea limbii chineze, cursantii putând avea orice vârsta, acestia putând fi chiar si adulti. La finalizarea ciclului de studiu, cei care au urmat aceste cursuri vor putea sustine un examen similar celor de Cambrige, cu recunoastere din partea celor de la Centrul Confucius.PUBLICITATE