Miercuri, 29 iunie, de Sfintii Petru si Pavel, bacauanii au fost invitati la un spectacol extraordinar de folclor, dedicat marelui artist care a fost Ion Dragoi, unul dintre cei mai mari violonisti ai tarii si ai lumii, ramânând in inima si sufletul iubitorilor de folclor ca inegalabilul interpret al “Ciocârliei”.

Festivalul National de Folclor “Ion Dragoi”, aflat la a XXIV-a editie s-a desfasurat, in prezenta unui numeros si entuziast public, la Teatrul de Vara “Radu Beligan”, in organizarea Consiliului Judetean si Primariei Bacau, Ansamblului Profesionist “Busuiocul” si Televiziunii Române, care va transmite intreg spectacolul, la o data care va fi anuntata prin mijloacele media.

Timp de cinci ore, pe scena au evoluat artisti profesionisti si amatori, tineri si copii, tot ce are reprezentativ fiecare zona folclorica din România.

PUBLICITATE

“O editie exceptionala a Festivalului National «Ion Dragoi», omul care a definit si defineste folclorul bacauan si românesc. Ion Dragoi este brandul Bacaului, iar Ansamblul «Busuiocul», cu sprijinul oficialitatilor locale, impreuna cu artistii bacauani, cu tinerii aflati la inceputurile carierei tin sa aduca, in fiecare an, de Sânzâiene, un omagiu marelui artist”, a spus in deschidere Gheorghita Nicolae, realizator al Televiziunii Române. Spectacolul a debutat cu un “Omagiu”, creatie a compozitorului, dirijorului, folcloristului Constantin Arvinte, permanent, de 24 de ani, alaturi de ansamblul bacauan.

A urmat poemul coregrafic “Sânziene”, o explozie de culoare, muzica si dans, in prezentarea grupului de la Ansamblul “Busuiocul”, coregrafia si conducerea muzicala – maestrul Petre Vlase, dirijor Mihai Gherghelas. Au incântat publicul dansatorii Ansamblului, solistii Paula Florescu, Stefania Domocos, Stefan Gavanescu, Grupul “Flori de câmp”, Adrian Stanca cu fiicele Oana si Raluca, Georgiana Paduraru, Lacramioara Dârla, Taraful “Iancu Jianu”, din Romanati, Nina Predescu, Veronica si Ionut Mocanu din Chisinau, Grupul vocal “Plaiesii”, preotul Ionut Avram, Zinaida Bolboceanu, din Chisinau, Ruxandra Pitilice, dar si tinerii bacauani Monica Bulai, Madalina Petrache, Beatrice Calin, Stefan Negru si Teodora Irava.

“Ca de fiecare data, am dorit, impreuna cu Televiziunea Româna, sa-l omagiem pe inegalabilul Ion Dragoi. Prezenta spectatorilor, aplauzele primite, ne indreptatesc sa spunem acum, dupa acest maraton folcloric de calitate, ca am reusit”, a spus si Petre Vlase, directorul Ansamblului Folcloric “Busuiocul”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ