Sute de bacauani, iubitori de folclor, au petrecut aseara, timp de mai bine de trei ore, momente unice si pline de incarcatura emotionala, in prima zi a Festivalului National de Folclor „Ion Dragoi”, ajuns la cea de a XXII-a editie.

Un spectacol model, de inalta tinuta artistica, organizat de Ansamblul „Busuiocul”, Centrul Judetean de Valorificare si Conservare a Creatiei Populare Bacau, sub egida Consiliului Judetean Bacau, Primariei Bacau si a Societatii Române de Televiziune Bucuresti, producator TV Ghiorghita Nicolae, care se desfasoara, timp de doua zile (24 si 25 iunie), pe scena Teatrului de Vara „Radu Beligan” din Bacau. Marti seara a fost dedicata Sânzienelor si Zilei Internationale a Iei, care s-au sarbatorit intr-un mod cu totul inedit alaturi de mari artisti.

Conceput ca un proiect cultural de mare anvergura, inca de la infiintare (in anul 1992), acest festival, ce poarta numele marelui artist Ion Dragoi, a devenit unul de traditie si si-a asigurat un loc aparte in calendarul marilor manifestari dedicate promovarii si valorificarii folclorului muzical-coregrafic din zona Bacau si din alte zone folclorice din tara.

„Organizam in festivalul din acest an doua spectacole total diferite, in doua zile diferite. Am adus tarafuri, ca noutate in acest an, din Satu Mare, Craiova, Olt, de lânga Slatina, Baia Mare, Deva si chiar din Basarabia, grupuri care vor cânta cu solisti proprii, dar si cu tineri artisti formati la Ansamblul «Busuiocul», dar si in «Ciorcârlia» sau in alte ansambluri folclorice din tara. Este un festival cu un program incarcat, cu instrumentisti care isi reprezinta zona, cu dansatori, cu formatii muzicale autentice, ce cânta live pe aceasta scena minunata, cu artisti adevarati si talentati.”
Petre Vlase, manager – coregraf Ansamblul „Busuiocul”

Festivalul este preluat integral de TVR 1 si va fi prezentat in cunoscuta emisiune „Tezaur Folcloric”. Astazi, 25 iunie, in cea de a doua zi de festival, organizatorii pregatesc alte surprize placute bacauanilor, care vor avea ocazia sa urmareasca un alt spectacol deosebit, cu incepere de la ora 18.00. Intrarea este libera.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ