In perioada 22-24 septembrie, Uniunea Armenilor din România, Sucursala Bacau, organizeaza, cu prilejul Zilei Republicii Armenia, un festival al filmului armenesc. Parteneri, si la aceasta editie, a IV-a, sunt Ambasada Republicii Armenia, Uniunea Armenilor din România, Primaria si Consiliul Judetean Bacau, Filarmonica “Mihail Jora”, Inspectoratul Scolar Judetean, Palatul Copiilor, colegiile “Vasile Alecsandri”, “Gheorghe Vrânceanu”, “Ferdinand I”, si “Stefan cel Mare”.

Joi, 22 septembrie, ora 14.00, la Sala “Ateneu”, vor fi prezentate filmele “Hagigadar, regasirea sperantei” si “Noravak, intre legenda si realitate”, regizori Florin Kevorkian si Izabele Bostan.
Dupa cele doua filme, urmeaza un concert cu muzica de film, sustinut de artistul de origine armeana Capriel Dedeian.

Vineri, 23 septembrie, in aceeasi sala, de la ora 14.00, ruleaza filmele “Când moartea intârzie sa apara”, “Legatura de leustean” si “La multi ani!”, regizor Armine Vosganian, “Impacare, impacare”, “Octav” si “Meditatii”, regia Andrei Levon Initian.

PUBLICITATE

Sâmbata, de la ora 17.00, la sediul UAR din Bacau, armenii bacauani, dar si prietenii lor de alte etnii, sunt invitati la un medalion cinematografic, cu actorul Florin Kevorkian, urmat de o dezbatere despre imbinarea artelor filmului, mari creatori in cinema: Charlie Chaplin, Orson Wells, Nikita Mihalkov.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ