Festivalul “Eye Film Bacău 2016”, primul asemenea eveniment cinematografic organizat vreodată în județul Bacău, a debuta vineri seara, la Teatrul Municipal Bacovia, cu o sesiune de dezbateri vizând producția românească de filme în ultimii zece ani.

Dealtfel, întregul program de filme, prevăzut a fi difuzat atât în incinta instituției teatrale din Bacău, dar și aer liber, în Parcul Catedralei, este conceput pentru a susține, prin filme și dezbateri, realizările și problematica cinematografiei din România.

“Printre invitații de la ‘Eye Film Bacău 2016’ se află regizori, actori și scenariști care își propun să atragă publicul pe un teritoriu fantastic, cel al filmului, să-i transforme pe băcăuani în cinefili, dezvăluindu-le din secretele și din munca din spatele unei producții cinematografice. Adresabilitatea este, în principal, către tineri din rândurile cărora pot să apară viitori regizori, actori, critici, scenariști de film”, a declarat, pentru AGERPRES, George Secăleanu, purtător de cuvânt al Primăriei Bacău, care organizează evenimentul în parteneriat cu Teatrul Municipal ‘Bacovia’.

Potrivit acestuia, “ceea ce a început, prin propriile forțe, ne propunem și trebuie să rămână o tradiție, prin care cei ce-și iubesc orașul și cei ce iubesc filmul să promoveze actele de cultură românească”.

Vineri seara prima peliculă prezentată a fost “Autoportretul unei fete cuminți”, gala continuând cu filmul ,,Poziția copilului”.

Sâmbătă, în sala mare a Teatrului Bacovia, vor rula, începând cu ora 14,00, filmele ‘Ramona’, ‘Aurora’, ‘Cinema, mon amour’, proiecție completată de o sesiune de o dezbatere moderată de Victor Purice împreună cu un invitat surpriză. Va urma prezentarea filmelor ‘Ce lume minunată’ și ‘Nunta mută’.

Duminica ‘Eye Film Bacău 2016’ se va încheia cu proiecția, în Parcul Catedralei, a filmului ‘Usturoi’, prefațată de un concert susținut în același spațiu în aer liber de formația Myopia, formată din interpreți la nai, violoncel și pian.

AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ