Asaul a fost in sarbatoare, intreg weekend-ul trecut. Astfel, timp de doua zile, sute de localnici au participat la cea de-a doua editie a Festivalului de folclor si traditii populare „Zestrea asauanilor 2015”.

Evenimentul, organizat de Asociatia Culturala „Ca la noi”, in colaborare cu Primaria Asau, s-a desfasurat pe o zona mirifica din satul Apa Asau (numita de localnici Dealul Popii), in imediata apropiere a unei cruci uriase din metal ridicata, in 2014, din contributia gospodarilor locului, in cinstea eroilor cazuti in zona, in prima conflagratie mondiala. Au fost invitati sa cânte pe scena artisti cunoscuti ai folclorului local si national:, Anton Achitei, Maria Salaru, Oltita Todirca, Nicu Chirita, Maria Tataru, Vasilica Tataru, Gabriela Comaneci, George Cojocarescu, Doina Plantos, Diana Sârbu, dar si Ansamblul Marginimea din Sibiu, Ansamblul „Ca la noi” si Grigore Gherman din Ucraina (Bucovina).

Lor li s-au alaturat tinerii de la Ansamblurile folclorice „Mugurasii” din Agas, „Bradatelul” din Asau, „Bobocul” din Bacau, „Saratelul” Sarata, „Meleaguri Letene” din Letea Veche, „Privighetorile Zeletinului” Podu Turcului, Serpoaica” Gioseni, „Siminocul” Sanduleni, precum si Trei Generatii” Flamânzi – Botosani si „Doruletul” Hârlau – Iasi si tineri solisti de peste Prut.

PUBLICITATE

MORARU + FLORENTIN ASAU festival (3)

Si, pentru ca festivalul a fost dedicat traditiilor din zona, organizatorii au pregatit un concurs pentru tinerii iubitori de folclor, dotat cu premii in bani, dipolome si medalii. Surpriza festivalului a fost organizarea unei nunti traditionale din zona, asa cum era aceasta inca de pe vremea bunicilor, moment sustinut de „Ansamblul Gospodarii de pe Valea Asaului”. Din programul festivitatilor, mai retinem, expozitia de artizanat desfasurata la Scoala Bartea, o expozitie cultinara de produse traditionale cu degustare si intâlnirea cu fii ai satului care au facut performanta si traiesc in alte parti ale tarii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ