Joi, 14 martie, ora 18.30, Sala “Ateneu”, concert simfonic. În program: Concertul nr. 3, pentru pian şi orchestră: Simfonia a VI-a “Pastorala”.

Dirijor: Anastasios Symeonides, Grecia.

Solistă: Alexandra Silocea, Austria – pian (foto).

Solista acestei săptămâni a mai fost în Bacău în 1995, la concursul “Primăvara Artelor”. Descrisă ca fiind un “talent deosebit” (International Piano Magazine), Alexandra Silocea a debutat pe marile scene cum ar fi la Konzerthaus şi Musikverein din Viena, Carnegie Hall – New York, Bridgewater Hall din Manchester, și nu demult la Wigmore Hall din Londra.

Născută în România, Alexandra Silocea a studiat la Constanţa şi apoi la Liceul “George Enescu” din Bucureşti. La vârsta de 16 ani a fost admisă la Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, iar în 2008, ca o continuare a pregătirii sale artistice, a fost admisă la Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse din Paris, în cadrul unui al doilea studiu de master.

Debutul din decembrie 2012 în Marea Britanie cu London Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski, a fost lăudat de presa de specialitate.

A concertat în România, Austria, Germania, Franța, Italia, Polonia, Republica Cehă, America de Sud, SUA şi Canada și a fost invitată la festivaluri internaţionale importante.

“Mă bucur să revin în Bacău după mulţi, mulţi ani…, de data aceasta cu Filarmonica “Mihail Jora” şi dirijorul Anastasios Symeonides. De aici plec la Bucureşti, unde voi interpreta Grieg, iar după aceea în Finlanda. Doresc publicului băcăuan, pe care îl ştiu cald şi primitor, audiţie plăcută şi o primăvară frumoasă”, a declarat Alexandra Silocea, la sosirea în Bacău.