Cu bucuria participarii la o deosebita activitate de vacanta, aproape 100 de elevi ai scolilor onestene si din imprejurimile municipiului Onesti indrumati de mai multe cadre didactice participa in aceste zile la cea de-a IV a editie a Festivalului de origami „Cocorul”. Aceasta manifestare este organizata de Scoala Gimnaziala nr. 1 in parteneriat cu Biblioteca Municipala „Radu Rosetti” si se adreseaza tuturor elevilor, cadrelor didactice, parintilor si persoanelor interesate de arta transformarii hârtiei, prin pliere, rulare sau rasucire.

Profesor pentru invatamântul primar Monica Dascalu, de la Scoala Gimnaziala nr. 1 ne-a declarat: ”Ne bucuram de prezenta la acest traditional festival onestean de participarea unui mare numar de prescolari, cu vârsta de doar 5 anisori, a unor indragostiti ai acestei arte din Bucuresti, a elevilor de pâna la vârsta de 15 ani dar si a peste 10 profesori (unii dintre ei pensionari), care doresc sa impartaseasca tinerei generatii din vasta lor experienta de a realiza lucrari in tehnicile „origami” si „Quiling”.

In acelasi timp cu desfasurarea acestui festival jurizam si lucrarile unui concurs, la care au participat cu lucrari realizate in tehnicile mentionate.” Demn de remarcat este ca festivitatea de deschidere a acestui festival a avut în ziua de luni, 8 iulie 2013, în Aula Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” Onesti. Atelierele de origami si de quilling, la care se realizeaza intr-o atmosfera creatoare lucrari deosebite, gata de a fi in atentia juriului, se desfasoara in salile de clasa de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Onesti .
Ion Moraru


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ