3 octombrie 2023

Fermierii vor putea cumpăra terenuri prin programul Rural Invest 2022

HomeActualitateFermierii vor putea cumpăra terenuri prin programul Rural Invest 2022

Fermierii vor putea cumpăra terenuri prin programul Rural Invest 2022

Vești bune pentru fermierii care intenționează să cumpere terenuri agricole, în scopul demarării sau dezvoltării afacerilor din acest domeniu. Astfel, prin noul program Rural Invest, agricultorii vor putea să achiziționeze pământ apelând la credite bancare garantate de stat. Obiectivul programului Rural Invest constă în acordarea de garanții guvernamentale IMM-urilor care își localizează producția în mediul rural și urban mic, pentru încurajarea dezvoltării afacerilor în aceste zone.

Programul, implementat de Ministerul Agriculturii în parteneriat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural, va prevede acordarea unor garanţii de stat în valoare de până la 50 % din creditul accesat de fermieri. Perioada de creditare va fi de maxim 15 ani. Se pot folosi de această facilitate IMM-urile, inclusiv start-up-urile, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, întreprinzătorii debutanţi în afaceri, care își desfășoară activitatea în domeniul producției, formele de organizare a profesiilor liberale care pot desfășura activități productive, conform legii.

Vor fi eligibile activitățile care se încadrează în categoria achiziției de terenuri agricole și asigurarea capitalului de lucru, dar și achiziția de echipamente și utilaje, inclusiv pentru demararea de activități noi de producție în mediul rural și urban mic, construcția, precum și amenajarea de hale, inclusiv pentru demararea de activități noi de producție în mediul rural și urban mic, achiziția de echipamente, softuri, etc. Creditele eligibile pentru realizarea de investiţii, inclusiv achiziția de terenuri agricole, cumpărarea de părți sociale și/sau capital de lucru, vor fi în valoare maximă de 2.000.000 lei.Alte titluri
Alte titluri

Trafic restricționat în zona Orizont. Primăria a uitat să anunțe din timp

Strada Pictor Andreescu din Bacău a fost închisă circulatiei...

Simpozionul Național „Vasile Pârvan”, sub semn aniversar

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhivele...

„Serile pianistice” la Centrul de Cultură „George Apostu”

Centrul de Cultură „George Apostu” în parteneriat cu Asociația...

Ultimele știri