Sala mare a Institutiei Prefectului a gazduit, ieri, conferinta judeteana dedicata dialogului social in contextul actual al regionalizarii. Evenimentul a fost organizat de Confederatia Sindicala National (CSN) “Meridian”, in parteneriat cu Federatia Agricultorilor “Fermierul”, in cadrul proiectului “Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in România”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Actiunea a reusit sa reuneasca reprezentanti ai tuturor actorilor implicati in procesul de regionalizare, de la institutii publice, pâna la la sindicate, organizatii patronale si profesionale.

“Suntem la sfâsitul unui proiect in care am abordat toate problemele, atât cele din sfera economica, din sanatate, mediul inconjurator, absolut tot ce se inscrie in modelul de dezvoltare durabila. Or, acum, suntem aici pentru a face un pachet legislativ care sa defineasca foarte bine profilul regional, cu elemente sociale, juridice, culturale etc. Toate problemele pe care le vom desprinde in urma discutiilor de azi vor fi inaintate Guvernului” – spune Ion Popescu, presedintele CSN Meridian.

Evenimentul a urmarit asigurarea unui cadru de dezbatere si dialog social intre reprezentantii administratiei publice si partenerii sociali, pe teme ce privesc dezvoltarea durabila a judetului Bacau, in contextul reformei administrativ-teritoriale in cadrul procesului de regionalizare. Au fost abordate discutii pe teme ce tin de prioritatile de dezvoltare durabila a judetului Bacau, dezvoltarea agriculturii si a economiei sociale.

Totodata, a fost promovat conceptul dialogului social ca instrument de rezolvare si prevenire a problemelor din mediul rural. “Este pentru prima data când acest concept de dialog social coboara la nivelul mediului rural. Este un concept bun prin care punem autoritatile locale la aceeasi masa cu partenerii din zona privata si cu sindicatele, ceea ce nu exista pâna acum. Ba mai mult, aceste propuneri legislative care vor ajunge catre comisiile de dialog social din cadrul ministerelor vin de aceasta data din mediul rural”, a punctat Costel Ichim, vicepresedintele Federatiei Agricultorilor “Fermierul”.

“Vrem sa vedem daca se va schimba ceva in bine odata cu aceasta regionalizare sau daca vor fi numai interese de grup, de clan sau de smecheri” – declara Ion Popescu, presedintele CSN Meridian.

Florentin RADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here