Producatorii de cereale sunt nemultumiti ca preturile practicate de intermediari sunt extrem de mici, ceea ce va face ca multe societati sa nu-si poata acoperi cheltuielile si sa intre in faliment.

Intr-o scrisoare deschisa adresata premierului si MADR, ei au cerut ca Executivul sa intervina pe piata agricola, asa cum se intâmpla in alte tari atunci când “angrosistii detin monopolul”, arata ing. Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din România.

Fermierii afirma ca au avut un an greu si sunt decapitalizati dupa seceta prelungita. Ar avea sansa sa-si revina in 2013 daca preturile nu ar fi “nesimtit de mici”. Din pacate, producatorii nu au depozite de cereale, fiind la mâna angrosistilor.

Speranta lor era ca la intâlnirea cu premierul Victor Ponta, de saptamâna trecuta, acesta ii va asculta si ii va intelege. Nu a fost deloc asa. “Nici nu am avut timp sa abordam subiectul, arata ing. Baciu. A venit, a facut o declaratie politica despre reducerea TVA la pâine care, chipurile, va salva România, si a plecat. Ministrul Chitoiu si ceilalti au ramas sa incheie un protocol cu patronatele din panificatie. Asta a fost tot.”

Alte articole