Băcăuanii care primesc sau urmează să încaseze sprijin financiar de la Ministerul Agriculturii pot solicita suspendarea contractului ca urmare a efectelor pandemiei de COVID-19. Cererile de suspendare se fac către Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Bacău.

Pot cere suspendarea plăților fermierii care au aplicat la submăsurile 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale, 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici și 19.2 – Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală.

„Solicitarea suspendării contractului de finanţare trebuie justificată prin documente şi se poate face doar în situaţia în care durata de implementare a planului de afaceri propus prin proiect nu poate fi prelungită”, transmit reprezentanții OJFIR. Documentele justificative pot fi, după caz, decizii ale autorităţilor privind restricţiile care afectează activitatea beneficiarului sau cele din care să rezulte perturbarea activităţii ca urmare a situaţiei excepţionale, cum ar fi lipsa forţei de muncă din partea contractorilor sau a întârzierilor în furnizarea de echipamente/utilaje, imposibilitatea obţinerii documentelor emise de autorităţi ca urmare a suspendării activităţii, izolarea la domiciliu, carantina. Contractul de finanţare poate fi reluat la data încetării suspendării, caz în care durata de valabilitate se va prelungi automat cu perioada aferentă suspendării.PUBLICITATE