20 iulie 2024
Actualitate„Fericire la pachet”. Și despre cum tinerii implicați și dornici de schimbare...

„Fericire la pachet”. Și despre cum tinerii implicați și dornici de schimbare își unesc forțele pentru a ajuta copiii

Un proiect al clubului Hope Holtis nr. 11 din cadrul Colegiului Național Catolic „Sf.Iosif” Bacău, aflat sub egida cluburilor Holtis Unicef România, a ajutat copiii din medii defavorizate, realizând pachete cu alimente și hăinuțe pentru 25 de micuți și tineri de la Casa Yana. Activitatea caritabilă s-a desfășurat în perioada februarie-aprilie 2021, timp în care cei 25 de elevi, alături de cei 5 coordonatori (Roxana Agiurgioaiei – logistică, Rareș Costache – redactare proiect, Paula Benchea – teren, Noelia Barticel- PR, Diana Botezatu – media) și profesorul coordonator Irina Ștefură, au obținut sponsorizare din partea supermarketului  Cora și o donație oferită de la „Anul asta fii tu Moșul”.

Prima etapă a proiectului, reprezentată de crearea de pagini de social-media și promovarea proiectului prin intermediul Facebook-ului și Instagram-ului, a fost inițiată în data de 6 februarie, odată cu prima postare a contului de Instagram al grupului. A doua etapă, mai precis, etapa de redactare, a început pe 11 februarie și a fost încheiată pe 16 februarie. A treia etapă a proiectului, cea a echipei de teren și a echipei de PR, reprezentată de discutarea cu firmele și sponsorii, cât și trimiterea și răspunderea la email-uri, a început pe 17 februarie. După câteva săptămâni de muncă și efort, întreaga echipă a reușit să îndeplinească misiunea de a aduce bucurie în casele copiilor.Proiectul a fost menit să vină în ajutorul copiilor afectați de o problemă care în zilele noastre a ajuns la cote nemăsurabile: sărăcia. Tinerii din grupul HOPE nu au putut să lase să treacă pe sub ochii lor, neobservată, această situație, ce ia amploare pe zi ce trece, și de aceea au hotărât să încerce să readucă speranța și zâmbetul pe chipurile celor uitați de lume din satele din jurul Bacăului. Astfel 25 de copii au fost în centrul atenției și au zâmbit mai mult pentru o zi.

Elevii Colegiului Național Catolic „Sf.Iosif” Bacău speră ca inițiativa lor să fie preluată de întreaga comunitate pentru ca tot mai mulți copii aflați într-o situație similară să aibă parte de bucurie și atenție. Dar și de… „fericire la pachet”!

Noelia Barticel, elevă în clasa a XII-a, la CN Catolic „Sf. Iosif” Bacăuspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri