Marti seara, putin inainte de ora 18,00, nori negri s-au ingramadit deasupra comunei Tamasi. Brusc, in câteva minute, s-a produs o vijelie care pur si simplu i-a speriat pe locuitori prin forta ei.

„Nu stiu exact ce a fost, cred ca e vorba de o tornada, oricum, niciodata, in Tamasi, nu s-a mai produs un astfel de fenomen. Nu a tinut mai mult de 10-15 minute, dar a smuls acoperisul unei hale de productie care tocmai fusese terminata si a rupt trei arbori din parcul situat in fata primariei” Veronica Dontu, primarul comunei Tamasi

Hala care a ramas fara o parte din acoperis apartine firmei SC Logic Construct SRL si ar trebui sa adaposteasca o linie de fabricat peleti, proiect propus spre finantare prin FEADR, pe Masura 3.1.2., mai arata Veronica Dontu.

PUBLICITATE

01 hala fara acoperis

Vijelii si precipitatii cu cantitati mari de apa cazute intr-un interval de timp scurt s-au produs si alte localitati din judet, marti, dupa ora 17,00. Astfel, intre orele 19,30 si 21,00, drumul national Onesti-Adjud a fost blocat la iesirea din Onesti, in zona Borzesti, de aluviunile aduse de torenti.

„In acest timp, s-a circulat pe varianta ocolitoare a platformei petrochimice. Echipa operativa a IJSU Bacau a fost prezenta acolo pentru a asigura perimetrul si pentru a interveni.”
Dorian Pocovnicu, prefectul judetului

02

Au fost aduse si doua motopompe care au tras apa de pe carosabil pentru a se putea relua circulatia imediat dupa incetarea ploii. Prin dispozitia prefectului, la Onesti s-a deplasat, ieri, o comisie care are sarcina sa evalueze pagubele si sa stabileasca o solutie care sa previna repetarea acestor probleme.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ