21 iunie 2024
ActualitateFemeile liberale din Bacău, parte activa la Şcoala de Vară pentru un...

Femeile liberale din Bacău, parte activa la Şcoala de Vară pentru un leadership feminin Liberal

Femeile liberale din Bacău au avut o prezență puternică și activă la Şcoala de vară a Organizaţiei Femeilor Liberale, desfășurată în perioada 7-9 septembrie. Evenimentul, intitulat “O nouă viziune: Leadership feminin liberal”, a adunat peste 400 de femei liberale de succes din toate județele țării, iar participarea lor a adus în prim plan subiecte de actualitate și viziuni progresiste pentru viitorul politic și social al României.

În prima zi a școlii de vară, joi, 7 septembrie, dna senator Nicoleta Pauliuc a captat atenția prin prezentarea unui important proiect de lege. Acesta vizează creșterea protecției copiilor în mediul online și va conferi părinților o mai mare putere prin introducerea obligativității acordului parental explicit. Conform noului proiect, minorii din România nu vor mai avea acces pe rețelele sociale înainte de vârsta de 16 ani fără acordul părinților. Platformele online vor trebui să-și ajusteze serviciile în conformitate cu aceste reglementări, demonstrând astfel preocuparea pentru siguranța și dezvoltarea sănătoasă a tinerilor.Ziua a doua a evenimentului, vineri, 8 septembrie, a adus în prim plan viziunea Partidului Național Liberal (PNL) cu privire la promovarea egalității de șanse în politică. Aceasta a fost prezentată ca “arma secretă” a PNL pentru anul viitor, cu acțiuni menite să sprijine femeile în a fi mai bine reprezentate la nivel politic și instituțional. Această inițiativă reprezintă un pas important către crearea unui mediu politic mai echitabil și diversificat.

Echipa Organizației Femeilor Liberale din Bacău a participat cu entuziasm și angajament la această școală de vară, iar rezultatele dezbaterilor și colaborarea cu reprezentanții PNL și cu ceilalți participanți vor fi diseminate în teritoriu. Scopul este de a răspândi idei și soluții pentru o societate mai incluzivă și mai progresistă, în care femeile să aibă un rol activ și influent atât în politică, cât și în alte sfere ale vieții publice.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img