In spatele unui barbat de succes se afla o femeie invidioasa? Sau poate ca ar trebuie sa-l ascultam pe Groucho Marx: ,,In spatele oricarui barbat de succes se afla o femeie, iar in spatele ei se afla sotia barbatului”. Lana Turner, mai pragmatica, schimba perspectiva abordarii: ,,Un barbat de succes este acela care câstiga mai mult decât poate cheltui sotia lui. O femeie de succes este aceea care gaseste un astfel de barbat”… Aruncând privirile prin culisele unora dintre dictatorii lumii, observam ca unele sugestii din aceste asertiuni au cel putin usoare urme de adevar…

Camerunezul Paul Biya conduce tara de peste treizeci de ani. Prin varii forme de represiune aasupra adversarilor politici si-a asigurat functia, se pare, pe viata. Chantal Biya, sotia sa, are un stil de viata activ, si-a creat un site de socializare având ca vedeta coafura sa, s-a intâlnit cu Michelle Obama, Paris Hilton, cu Papa Francisc. Este cu aproape 40 de ani mai tânara decât sotul.

Ri Sol-ju, sotia excentricului dictator nord-coreean Kim Jong-un, are vreo 30 de ani si-l tine bine sub papuc pe acesta. Unele voci spun ca Ri Sol-ju n-ar fi fost chiar cheie de… templu. Se spune ca ar fi realizat acasa un film porno, dar nu lipsesc nici cei care şoptesc despre stilul ei de viata ultrapromiscuu din prima tinerete. Pentru a contraacara aceste zvonuri, Kim Jong-un a ucis noua barbati despre care se zice că…

PUBLICITATE

Eduardo dos Santos, presedinte al Angolei de vreo 35 de ani, s-a ,,remarcat” prin tot felul de torturi si executii in masa. Sotia sa, Ana Paula dos Santos, fost fotomodel, insotitoare de bord, absolventa de Drept, are un stil american de viata. A hotarât ca fiul ei sa urmeze cursurile scolii portugheze din Luanda, din cauza calitatii deplorabile a sistemului portughez de invatamânt, fara ca s-o deranjeze reacţiile conationalilor.

Idriss Deby Itno, dictatorul Ciadului, sustinut de americani, este cunoscut mai ales prin escaladarea unui conflict sângeros intre tara sa si Sudan. A folosit chiar si copii in armata. Sotia sa, Hinda, a… 13-a prima-doamna, este educata, frumoasa, mereu in pas cu ,,ultima moda”, si-a asumat rolul de stenografa a sotului, il consilieaza… imperativ atunci când acesta trebuie sa ia decizii importante.

Yahya Jammeh, presedintele Gambiei, a sacrificat libertatea presei si drepturile omului. El este perceput ca un paranoic locuit de superstitii. I-a incarcerat pe multi dintre apropiati, suspectându-i de faptul ca ar complota impotriva sa. Zeinab Suma, ,,prima doamna”, este interesata doar de banii lui Yahya Jammeh. Presa o considera o escroaca, ,,un diavol care vrea sa-i vada pe gambieni suferind”.

Regele Abdullah al Iordaniei conduce tara autoritar, arestarile nefondate, tortura sau interventia abuziva in mass-media nefiind exceptii. Rania al Abdullah, regina, a lucrat pentru Apple si CitiBank; sustine categoriile defavorizate. In 2011, revista Harper and Queen a votat-o ca fiind cea mai frumosa prima doamna.

De o frumusete rapitoare, englezoaica Asma al-Assad, sotia lui Bashar al-Assad, presedintele Siriei, este aratata cu degetul de presa, din cauza faptului ca foloseste contul Presedintiei pentru a promova diferite campanii umanitare, dar si pentru a-si crea un profil magulitor in revista Vogue. Bashar al-Assad este acuzat ca a intemnitat disidenti, cenzureaza presa, a folosit arme chimice impotriva opozantilor.

Potrivit Mediafax, Inkhositkati LaMbikiza este sotia… principala a regelui Mswati al II-lea al Swaziland. Regele, monarh absolut, are 15 neveste si cheltuieste, anual, 38 de milioane de euro pentru a le intretine. Unele, acuzându-l de violenta fizica si emotionala, l-au parasit. Inkhositkati LaMbikiza, licentiata in Drept, a inregistrat un album de muzica gospel, a cucerit presa occidentala prin vestimentatia sa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ