Fiind intrebat „Cum ar fi barbatii fara femei?”, Mark Twain a raspuns: „In primul rând fericiti! Apoi putini, putini, din ce in ce mai putini!”. Si tot mai nefericiti, am adauga. Barbatul si femeia se cauta în valmasagul imens al vietii omenesti. Un barbat din milioanele de barbati doreste pe o singura femeie din milioanele de femei. Unul singur si una singura! Adam si Eva! Cautarea reciproca, inconstienta si irezistibila, e însusi rostul vietii omului. Aceste vorbe, atât de bine zamislite, ni le-a lasat marele Liviu Rebreanu.

Este nevoie de o zi anume in care sa fie sarbatorita femeia? Nu prea. Lumea nu se roteste si nu evolueaza doar intr-o zi din an, ci permanent, iar fara femeie aceste lucruri nu s-ar intâmpla. Asa cum nu s-ar intâmpla nici fara barbat. Dumnezeu a rânduit lumea ca femeia sa fie frumosul si gingasia, iar barbatul forta bruta, impletindu-se armonios, la infinit. Altfel nu se poate, fiindca frumosul si gingasia trebuie pretuite zi de zi, fara tagada. Insa lucrurile nu stau intotdeauna asa. Ne place sa credem, dupa cum spunea Antoine de Saint Exupery, ca femeia este iubita asa cum e iubita muzica, cum e iubit luxul. Este spirituala sau este sentimentala si este dorita. Dar ceea ce ea crede, ceea ce simte, ceea ce poarta in gând pare sa intereseze mai putin. Poate din asemenea atitudini s-au iscat misoginismul sau miscarile feministe. Insa inamicii femeilor nu sunt barbatii, iar drep­turile femeilor nu trebuie sa fie cucerite de la barbati. Fiindca, in realitate, barbatul vâneaza femeia pâna când, de fapt, ea îl prinde.

De fapt, binele unui barbat se afla alaturi de o femeie si binele unei femei se afla alaturi de un barbat. Barbatul si femeia sunt complementari fizic si psihic. Cel mai clar se vede aceasta realitate în faptul ca, pentru a aparea o noua viata umana, este nevoie de un barbat si de o femeie. Un barbat se va împlini ca om numai alaturi de o femeie, iar o femeie se va împlini ca om numai alaturi de un barbat. Fiindca asa e lumea rânduita si, poate, inca nu suntem o societate destul de matura ca sa ne dam seama cât de bine este asa…

PUBLICITATE

Ziarul „Desteptarea” le ureaza tuturor doamnelor si domnisoarelor fericire deplina si zile senine!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Fie ca aceasta zi sa aduca doamnelor si domnisoarelor numai bucurii, fericire deplina,
    si realizarea tuturor dorintelor,,>> LA MULTI ANI si MULTI BANI””

LĂSAȚI UN MESAJ