Secretarul general al FRG Ingrid Istrate și antrenorul federal Corina Moroșan au fost prezenți astăzi la Sala de Gimnastică, pentru un dialog informal cu antrenorii SCM Bacău.

Federația Română de Gimnastică se mișcă. În sfârșit, se mișcă! Mult și, în special, bine. După ani de zile în care cluburile din țară au fost privite de sus și de la distanță, FRG a început să țină din nou aproape de acestea. Drept mărturie stă circuitul de vizite de lucru demarat de conducerea Federației. Din Ardeal, în Moldova. La mijlocul săptămânii trecute, antrenorul federal Corina Moroșan s-a aflat la CSȘ Focșani. „Nu ne vine să credem! Știți când ne-a călcat pragul ultima oară Federația? În 1998”, au spus oamenii de acolo.

Astăzi, 1 martie, Corina Moroșan, alături de secretarul general al FR Gimnastică, Ingrid Istrate, au ajuns în Bacău. Unde, timp de câteva ceasuri, s-au întreținut, la Sala de Gimnastică, cu cei șase antrenori de profil ai SCM Bacău: Cornel Agop, Vasilica Agop, Mihaela Bucur, Mirela Păun, Alexandra Roșu și Răzvan Dumitru. Scopul de bază al vizitei: identificarea problemelor cu care se confruntă cluburile de gimnastică din țară și modul în care Federația poate ajuta la rezolvarea lor.

„Suntem conștienți de complexitatea problemelor: de la aparatură la metodologie, dar dacă nu le identificăm precis, ne este greu să progresăm. Totodată, noi vrem să vedem cum stau lucrurile la bază, începând cu selecția”, a explicat Ingrid Istrate.

„Nu trebuie să ne oprim doar la loturile naționale, ci să mergem la bază, ori baza o oferă cluburile. Fiecare antrenor trebuie să-și expună viziunea”, a spus Corina Moroșan, care a vizat și norme metodologice și legislative: „Dincolo de problemele de ordin tehnic și structural, trebuie să avem în vedere și aspectele legislative care țin de siguranța copiilor. Tot vorbim de alinierea legislației românești la cea europeană, dar nu facem nimic concret. Nu se mai poate așa”.

Directorul SCM Bacău, Ion Șarban, prezent la întrevederi, a salutat deschiderea arătată de Federația Română de Gimnastică: „E de mare ajutor, mai ales că, pe lângă faptul că Bacăul este un centru important al gimnasticii, în sfera noastră de preocupări a intrat și intră modernizarea Sălii de Gimnastică. Ne bucură faptul că Federația ne este alături, acest lucru fiind o componentă esențială în proiectele de infrastructură pe care intenționăm să le ducem mai departe cu ajutorul Ministerului”.PUBLICITATE