3 februarie 2023
-1.1 C
Bacău

FC Dinamo Bacău a promovat în Liga a III-a!

HomeSportFC Dinamo Bacău a promovat în Liga a III-a!

Adversara băcăuanilor, Bradu Borca a anunțat că nu se va prezenta la cele două manșe de baraj

FC Dinamo Bacău a promovat în Liga a III-a!

FC Dinamo Bacău este cea de-a treia echipă a județului care va activa în sezonul viitor în campionatul Ligii a III-a, după Aerostar și CSM. Campioană județeană în premieră anul acesta, FC Dinamo Bacău a trebuit să treacă prin emoțiile pre-barajului câștigat la penalty-uri contra Viitorului Cluj, dar a scăpat în schimb de grijile barajului de promovare în Liga a III-a.

Așa cum cotidianul Deșteptarea anticipa joi, Bradu Borca nu se va prezenta la cele două manse de baraj pe care trebuia să le susțină pe 16 și 23 mai contra dinamoviștilor băcăuani. Forfaitul echipei din județul Neamț are la bază probleme de ordin financiar. În aceste condiții, echipa antrenată de Andrei Întuneric are, oficial, cale liberă către promovare. O promovare meritată (chiar și fără baraj), în condițiile în care băcăuanii au câștigat toate cele opt meciuri susținute în actualul sezon: șase în sezonul regulat al Ligii a IV-a, unul, după loviturile de departajare, în finala cu Viitoru Curița și încă unul, tot la penalty-uri, miercuri, la Odorheiu-Secuiesc, cu Viitorul Cluj, în pre-baraj.Înființată în primăvara lui 2018, de profesorii de Educație Fizică și Sport Remus Pozînărea, Bogdan Ghica și Mihai Voicu, FC Dinamo Bacău a reușit ca în numai trei ani să facă saltul către Liga a III-a.

„Parcă nici nu-mi vine să cred! E o bucurie foarte mare, un vis împlinit și o dovadă că Bacăul fotbalistic continuă să aibă resurse”, a declarat președintele lui FC Dinamo Bacău, Remus Pozînărea, care este conștient, totodată, că va avea parte de o vară de foc:  „Drumul a fost greu, chiar foarte greu până acum, dar de aici încolo va fi cu atât mai dificil deoarece va trebui să ne aliniem rigorilor noului eșalon atât din punct de vedere sportiv, cât, mai ales, economic, iar noi suntem o echipă sută la sută privată. Totuși, eu am deplină încredere că eforturile noastre vor găsi ecou în rândul comunității și al mediului de afaceri băcăuan. De luni încolo, alergăm după sponsori! Până atunci, însă, savurăm această promovare, felicitându-i, încă o dată, pe antrenorii și jucătorii noștri care au dat dovadă de o unitate de grup fantastică”.

Alte titluri
Alte titluri

Opinii
Opinii

Ultimele știri