FC Bacău continuă să dea ora exactă în fotbalul juvenil din județ. Și să țină steagul sus în competițiile organizate sub egida Federației Române de Fotbal.

O dovedesc și ultimele două titluri de campioană județeană cucerite la Under 11 și Under 13 de gruparea fondată de Cristi Ciocoiu. Luni seara, pe stadionul „Lucrețiu Avram”, formația U11 antrenată de Romică Asande și cea U13 pregătită de Radu Ciobanu au fost premiate de Asociația Județeană de Fotbal Bacău pentru reușitele din actualul sezon competițional. La invitația președintelui AJF Bacău, Cristi Sava, la festivitatea de premiere a fost prezent și reprezentantul Asociației Regionale de Fotbal din Westfalia, Oliver Topp, care s-a declarat impresionat de calitatea fotbalistică a puștilor de la FC Bacău: „Se vede că se lucrează bine. Sunt jucători cu perspective frumoase”. În acest caz, elogiile fac casă bună cu cifrele. Iar cifrele spulberă orice echivoc.

La U13, elevii lui Radu Ciobanu au obținut victorii pe linie, prezentând un golaveraj stupefiant: 152-1. Ștacheta se menține ridicată si atunci când coborâm nivelul de vârstă. Astfel, nici echipa U11 a FC Bacău nu știe ce înseamnă să risipești puncte, golaverajul fiind, de asemenea, unul impresionant: 159-10. „Ne bucurăm că aceste generații cresc frumos, în spiritul performanței. Reușitele îi obligă și pe ei, dar și pe noi”, a declarat managerul FC Bacău, Cristi Ciocoiu, care a adăugat:

„Fără muncă și fără răbdare e greu să izbândești. La fel stau lucrurile și când vine vorba de susținere. Noi ne bucurăm de sprijinul și înțelegerea părinților, dar și de susținerea unor sponsori precum Dedeman, SIF Moldova, Planet Burger, Dabis Company, Pambac și Kosarom. De asemenea, suportul pe care ni-l oferă Consiliul Local și Consiliul Județean joacă un rol important în activitatea noastră”. Pentru cele două campioane județene urmează acum turneele zonale. Prima care intră în focuri este deținătoarea titlului la U11. Trupa lui Romică Asande va afla mâine unde se va ține „zona” care se va derula saptămâna viitoare, între 23 și 26 mai. Pentru campionii U13 ai lui Radu Ciobanu, turneul zonal va avea loc în iunie. FC Bacău își potrivește ceasul, pentru a da ora exactă și în Moldova. Și nu doar în Moldova.

Lotul Under 11 cu care FC Bacău s-a laureat campioană județeană în 2018-2019: Sergiu Luca, Tudor Coșa, Cassius Ndoci, Sebi Chiriac, Ștefan Milon, Rareș Moroșanu, Tudor Axinte, Tudor Găbureanu, David Vârlan, Cristian Mandache, Bogdan Mandel, Robert Popa, Matei Răuță, Luca Popoiu, Andrei Moisi, Ianis Oancea. Antrenor: Romică Asande. Antrenor portari: Angel Băiceanu.

Lotul Under 13 cu care FC Bacău s-a laureat campioană județeană în 2018-2019: Luca Chișăreanu, Cătălin Anton, Bogdan Bacalu, George Lungu, Adrian Olteanu, Nicholas Horvat, Daniel Gangal, Mirco Diarciuc, Daniele Dumitru, Antonel Fodor, Ștefan Oancea, Tudor Belciu, Codrin Oasenegre, Cosmin Popescu, Nicolas Gavrilescu, David Păduraru, Gabriel Păun, Darius Macovei, Daniel Taran. Antrenor: Radu Ciobanu. Antrenor portari: Angel Baiceanu.


PUBLICITATE