Fotbal/ Pustii Academiei FC Bacau prezidata de Cristi Ciocoiu s-au clasat pe locul 4 la “Holiday Magic Cup”, de la Iasi

Stefan Andries are opt ani fara o luna, este elev in clasa a II-a C la Scoala “Alexandru Ioan Cuza” si stie exact ce vrea sa faca atunci când va creste mare: “Vreau sa o bat pe Steaua. Si nu oriunde, ci in Liga I”. Ohoho, tare, nu? Dar sa stiti ca dorinta pustiului e legitima. Argumente? Destule! Iata doar trei dintre ele.

Unu: Stefan joaca fotbal la FC Bacau, continuatoarea echipei fanion a orasului, FCM, care stia cum este sa o bati pe Steaua.

Doi: il are ca antrenor pe Vasile Jercalau, capitanul Bacaului la acel 5-1 de legenda reusit in vara lui 1996, chiar in “Ghencea”. Trei: la finalul saptamânii trecute, grupa de vârsta 2006 a “ros-albilor” a ocupat locul 4 la “Holiday Magic Cup”, de la Iasi, unde a pierdut de doua ori in fata Stelei. Mai intâi in grupa, cu 2-1 si apoi in finala pentru bronz, cu scorul de 5-4. “Am plâns de ciuda”, recunoaste Stefan Andries, care, pe lânga faptul ca a fost al doilea golgheter al echipei, dupa Florin Mihaila, a purtat si banderola de capitan la meciul pentru locurile 3-4. “Si n-a fost singurul care a plâns!

sc bacau iasi pag. 1

Toti din echipa dadeau apa la soricei, semn ca isi doresc de mici sa câstige finale”, a precizat antrenorul FC Bacau, Vasile Jercalau, care s-a declarat foarte multumit de evolutia elevilor sai: “Cresc de la un turneu la altul. De fapt, având in vedere vârsta lor frageda, cresc de la zi la zi. Prind incredere si asta se vede atât pe teren, cât si pe tabela de marcaj”. Presedintele Academiei FC Bacau, Cristi Ciocoiu a punctat, la rândul sau, progresul inregistrat: “Daca la Odobesti, la primul turneu, am luat locul 5 din 12, acum, la Iasi, ne-am clasat pe locul 4 din 15. Dincolo de rezultate, care au o importanta relativa, esential este ca jucatorii nostri sa-si dezvolte spiritul de competitie. Iar participarea la turnee ii ajuta foarte mult, motiv pentru care vom continua sa mergem la astfel de competitii”.

Rezultatele inregistrate de FC Bacau la “Holiday Magic Cup”:

In grupa: 2-0 cu Academia Buiucani 1, Republica Moldova (marcator: Mihaila-2), 9-0 cu Viitorul Bârlad (Mihaila-3, Andries-4, Paval si Belciu), 1-2 cu Steaua (Paval).
In sferturile de finala: 5-0 cu Magic Iasi (Mihaila-4 si Paduraru).
In semifinale: 3-4 cu Zimbrul Chisinau (Andries-2 si Mihaila).
In finala mica: 4-5 cu Steaua (Mihaila, Dumitru, Andries si Munteanu).
Componenta lotului bacauan: Dragos Mireanu, David Paval, Tudor Belciu, Dragos Bordeanu, Madalin Munteanu, Dani Dumitru, Florin Mihaila, Stefan Andries, David Padureanu si Denis Floristeanu.

Alaturi de Toto Schillaci!

Turneul “Holiday Magic Cup” de la Iasi s-a bucurat de prezenta fostului international italian Salvatore Schillaci. Pustii de la FC Bacau nu au ratat ocazia de a face o fotografie cu cel care s-a laureat drept golgheter al Campionatului Mondial din 1990.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ