Izabella Varga si fratele sau, David, la antrenament. Foto: Ioan Bisca

La 7 ani, Izabella Varga este legitimata la echipa de copii a Aerostarului, unde nu este cu nimic mai prejos decât coechipierii sai

O tradeaza parul lung, de culoarea mierii de pin. Si ochii de cadâna, care vor baga baietii in boala. Asta, mai târziu. Pâna atunci, insa, Izabella Varga ii imbolnaveste altfel pe baieti: cu mingea la picior. Alearga, “baga materiale”, da la poarta; nici n-ai zice ca-i fata! In vârsta de sapte ani (e nascuta pe 1 decembrie, de Ziua României), Iza este singura pustoaica legitimata la grupele de copii si juniori ale divizionarei C de fotbal, Aerostar Bacau.

“Dintotdeauna a fost mai infipta. Poate si pentru faptul ca a crescut doar printre baieti. Prin urmare, când fratele sau, David, care e cu un an mai mare, a fost inscris la fotbal, la Aerostar, Izabella a cerut sa i se alature: «Ca doar n-oi fi eu mai prejos ca David»”, povesteste mama celor doi. Hotarât lucru, Iza nu este mai prejos ca David. Nici pe terenul de joc si nici in afara sa. Acorda primul sau interviu cu aceeasi hotarire cu care loveste mingea. Marturiseste ca vrea sa se faca “fotbalista, iar in timpul liber, detectiv”.

Si ca tine cu Steaua. Asta spre deosebire de frate-sau, care e topit dupa Barcelona. Când vine vorba de fotbalistul preferat, apre singura ezitare. Zice ca-i place de…”Ia sa vedem de cine-mi place, imi place de, de…de Adi Popa”, loveste, izbavitor, aerul cu pumnul strâns in manusa fara degete, preluând din zbor “pasa” pe care i-a adresat-o varul si colegul sau de echipa, Mihnea Busaga. Izabella poate juca si in poarta (“a facut spectacol cu interventiile sale de la turneul Play, din urma cu doua saptamâni”, ne spune antrenorul Costel Busaga), dar si in atac. Se lipeste si la goluri.

“Odata, am dat chiar gol-craci”, se mândreste copila. Gol-craci?! “Da, gol-craci. Asa se cheama când dai gol printre picioarele portarului. Dar trebuie sa fii meserias ca sa reusesti. Nu-i usor deloc, dar deloooc”, explica domnisoara Varga. Eleva in clasa a I-a B la Scoala “Dr. Alexandru Safran”, acolo unde o are ca invatatoare pe Camelia Dragomir, Izabellei ii plac desenul si Limba Româna. Amândoua, vin, fireste, dupa fotbal.

“Iar mie, pe lânga fotbal, imi plac matematica si desenul. Aaa, si sa nu uit de Lego Ninjago”, tine aproape David, care ne anunta ca evolueaza ca mijlocas: “Pai, cine altul poate sa-i dea pase ca lumea lui sora-mea?”. Draga, David, stai sa mai creasca putin Izabella; baietii se vor ingramadi cu pasele, ai sa vezi!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ