După ce a pus lacătul pe școli, COVID- 19 golește și stadioanele și sălile de sport. Totul, în contextul prevenirii unei răspândiri a Coronavirusului în țară. Astfel, toate competițiile de copii și juniori la fotbal, handbal și volei au fost suspendate până la redeschiderea școlilor.

Totodată, evenimentele sportive pe care Bacăul le va găzdui în următoarele zile riscă să se desfășoare cu tribunele goale. Primul meci pe punctul de a se derula cu porțile închise este cel de mâine, de la ora 15.00, de pe stadionul „Letea”, dintre CSM Bacău și Bucovina Rădăuți, din etapa a doua a returului Ligii a III-a la fotbal.

Chiar dacă normele recente permit un număr maxim de 100 de spectatori, gazdele de la CSM Bacău nu doresc să riște nimic și sunt decise să joace fără public. Următoarea partidă programată weekend-ul acesta în Bacău este cea de sâmbătă, 14 martie, din etapa a treia a play-off-ului Diviziei A1 la volei feminin: Știinta – CSM Lugoj.

Și jocul din Sala Sporturilor are toate șansele să se dispute fără spectatori. „Joi dimineața voi avea o discuție cu cei de la DSP, însă mai mult ca sigur nu ne vom expune și vom juca fără public. Nu e plăcut, dar, în contextul actual, este imperios necesar”, a precizat antrenorul Științei, Florin Grapă. În fine, luni, 16 martie, de la ora 18.00, CSM Bacău va primi vizita CSM-ului București în epilogul etapei a 24-a din Liga Zimbrilor la handbal masculin. De văzut dacă și acest meci programat în Sala Sporturilor se va desfășura cu porțile închise. „Zilele următoare, vom lua o decizie în acest sens”, a declarat directorul CSM Bacău, Adrian Gavriliu.